Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Meryem Ana Kilisesi’nin oldukça ilgi gördüğünün altını çizere, kilisenin turizme kazandırılması için çağrıda bulundu.

DEMİRPOLAT: GİRİŞİMDE BULUNULMASINI İSTİYORUZ

Muhtar Demirpolat, “Meryem Ana Kilisesi’ne vatandaşlar tarafından çok büyük bir talep var. Özelikle sayın valimizden kendilerinden rica ediyoruz. İshak Bey’le de görüştük. Girişimlerde bulunduk. Dedik ki gerekirse biz kendi kartımızı verelim, güvenlik koyalım oraya. Sayın valimizin burada devreye girmesi lazım. Kiliseye valilik oraya güvenlik koyarsa ne olur? orada gelen turistler içeriye para verir. 3 TL, 5 TL veya turizm kart olabilir, Harput kart olabilir. Gelen kartını gösterir. O gibi yerlere kaleye olsun, o Harput kart ile birlikte oraya girer, orayı gezer. Sadece Harput mezarlıklarıyla, türbeleriyle değil. Kilisesiyle, kalesiyle, dabakhanesiyle, her tarafıyla topyekündür. Anguzu Babası’yla, buzluk mağaralarıyla, Fethi Ahmet Babasıyla, camileriyle topyekün bir şekilde vatandaş geldiği zaman her tarafı gezip gördüğü zaman daha hoşuna gider ve daha mutlu bir şekilde ayrılıyor. O yüzden buraları önemsiyoruz. Açık olmasını da biz destekliyoruz. Buradan il kültür müdürümüzden, özellikle sayın valimizden bu konuda bir girişimde bulunulmasını istiyoruz. Turistler açısından buranın çok büyük bir getirisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: KISA SÜRE İÇERİSİNDE AÇILACAK

Muhtar Demirpolat, “Cam seyir terasında şu anda bir iki rötuş var. Başkanımızın kendi gözlemleriyle ‘şuralar olmamış, buraları biraz daha elden geçirin’ diye başkanımızın daha o cam seyir terasına güzellik katacak işler önerdi. Kısa bir zaman içerisinde de başkanımızın talimatıyla, girişimiyle orası açılacaktır” şeklinde konuştu.

DEMİRPOLAT: ELAZIĞ’A AİT ÜRÜNLER SATILACAK

El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın cafe, yöresel ürünlerin satıldığı ve kürsübaşı programlarının yapılacağı yer olarak değerlendirileceğini belirten Demirpolat, “Elazığ Belediye Başkanı buradaki el emeği göz nuru çarşısını tamamen boşaltıp burada Elazığ’a ait yöresel bir tarafı cafe, bir tarafı Elazığ yöresel ürünleriyle birlikte çedene kahvesinden tutun da Harput Dibek Kahvesi’ne, orciğinden, pestilinden, pekmezinden Elazığ’a ait ne kadar ürün varsa; kofik dediğimiz biber kurutmasına varana kadar burada bu ürünlerin hepsi satılacak” dedi.