Elazığ’ın gündeminden düşmeyen ve son olarak da Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında konuşulan kürsü başı gecelerinin yaşatılması ile ilgili konu geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi.

Kürsübaşı programı için atılan bu adım Elazığlıları heyecanlandırdı.

Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, kürsü başı programını desteklediklerini söyledi.

DEMİRPOLAT: HER İKİSİ BİRBİRİNİ TAMAMLAMIŞ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Muhtar Demirpolat, “Geçen gün Sedat Çağlayan Hocamız ile birlikte Elazığ’ın Yerel Sanatçısı Yalçın Turhan ile birlikte güzel bir program oldu Zeki Bey’in programı. Biz de destekliyoruz. Vatandaşta da büyük bir heyecan oldu. Ama ney olursa olsun Kürsübaşı’nın mutlaka olması lazım. Ama Harput’ta da yöresel Elazığ yemekleri mutlaka olması lazım. Yöresel yemeklerinin de burada bir belediyeye ait olabilir, herhangi bir işletmeciye ait olabilir; bunda sıkıntı yok ama bunun yanı sıra bununla birlikte her ikisi birbirini tamamlamış olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NIN KÜRSÜBAŞI İLE İLGİLİ PROJESİ VAR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına’da teşekkür eden Muhtar Demirpolat, “Yeni nesil internet nesli. Yeni nesil pek bu gibi şeyleri bilmez. Ama bizler bunu ayakta tutarsak bu çalışmalar olursa, bu Kürsübaşı programları en azından bizden sonraki nesillerde bunları unutmamış olur. Onlarda kendilerinden sonraki nesillere bırakmış olur. Ama önce bizlerin unutmaması ve unutturmaması lazım. Bununla ilgili  Elazığ Belediye Başkan’ımızın da güzel bir çalışması var. Kanal Fırat’ta zaten bunun üzerine gidiyor Allah razı olsun. Unutulmaması için böyle devamlı gündemde tutuyor Allah razı olsun. Olması gereken bir şey ise güzel işe her zaman imza atarız. Hiç sıkıntı yok. Belediye başkanımızın da zaten öyle bir projesi var. İnşallah önümüzdeki günlerde ve aylarda Harput’ta Kürsübaşı programı yapılır diye temenni ediyoruz” dedi.

DEMİRPOLAT: ELAZIĞ BELEDİYESİ YER TAHSİSİ YAPACAK

Zülküft Demirpolat, “Belediyeye ait olan birçok bina var. Tarihi bir yerde belediyeye ait bina çok. Daha Türkiye’de hiçbir ilde belki belediyelere ait bu kadar kendisine ait belki arazi veya bina yoktur. Bu anlamda Elazığ Belediyesi mevcut olan, var olan binalardan birini belki faaliyete geçirir. Değerlendirir. Zaten eski Hünkar Konağı, Vali konağı dediğimiz yeri orayı Sayın Belediye Başkanımız burayı düşünüyor. Kendisine ait, belediyeye ait binalarda inşallah birini veya onu Elazığ Belediyesi değerlendirir, bize de desteklemek düşer” diye konuştu.