24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında Hicret Mahallesi’nde meydana gelen hasarlı yapılar sonrasında yeni konutların yapımı için ihale yapıldı.

GÜLBASAN: ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTI İÇİNDEYDİK

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, “Sayın bakanımız burayı ziyaret etmişti. Kendisine rezerv alanını göstermiştik. Dün itibariyle Hicret Mahallesi sınırları içerisinde 186 tane konutun ihalesi olmuştur. Mahalle halkımıza özellikle duyurmak istiyorum. Vatandaşlar sürekli gidip geliyor. Neden ihale olmuyor. Her yerde inşaat başladı bizim mahallede neden olmuyor diye. Çok büyük bir sıkıntı içindeydik. Dün itibariyle ihalesi bitmiş. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

GÜLBASAN: YAZIK GÜNAH. BU ŞEHİR ZATEN YARA ALMIŞ

Gülbasan, depremden sonra büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Hala ağır hasarlı evlerde oturan vatandaşlarımız var. Vatandaşlar kiraya gidemiyor. Ödeyecek para bulamıyor. Ve bazı kurumlardan da şikayetimiz var. Vatandaş şu an muhtarlıklara akın ediyor. İnanın biz depremden bu yana ben 15 yıldır bu mahallede muhtarlık yapıyorum; biz bu 15 yıl yaptığımız muhtarlıkta bu 3 ay kadar yorulmadık. En yakınımız bize düşman oldu, bize küstü. Sebebi de kurum kuruluşlardan, bürokratlardan dolayı. Sağlıklı bir bilgi veremiyorlar vatandaşlara. Vatandaşa kira bedeli vereceğiz diyorlar. Vatandaş gidip kağıt getirip götürüyor. Konteynere git sonra gel muhtarlığa. Biz zaman zaman vatandaş buraya geliyor bizde gönderiyoruz. AFAD’A gönderiyoruz AFAD Çevre ve Şehirciliğe gönderiyor, Çevre ve Şehircilik Belediyeye gönderiyor, Belediye Sosyal Yardımlaşmaya gönderiyor adam en son buraya muhtarlığın önünde beddua edip gidiyor. Özellikle ben sayın valimden rica ediyorum; bu durumlara el atsın. Şu kira kontratı. Gerçekten adamın ağır hasarlı evi var. Git kira kontratı getir bilmem ne getir. Adam kira kontratını nasıl getirsin zaten oturduğu evde başkaları var. Depremden dolayı kimse kaydını almadan gidip borçlatmış evini. Şimdi gidip bir abonelik alacaksın. İnsanlar zaten mağdur olmuş. İnsanları neden bu hale getiriyorsunuz. Nüfus dairesine git oradan adresini değiştir. Gidin nüfus dairesindeki kuyruğa bakın. Yazık günah. Bu şehir zaten yara almış” diye kaydetti.