Muhtar Gülbasan, Metruk Yapılarla Mücadeleye Devam Ediyor

Elazığ’ın en büyük problemlerinden biri girenlerin çıkanların tahmin edilemediği metruk binalar. Konuyla ilgili Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, kendi mahallesindeki bu tür metruk yapıları yıktı. Terk edilmiş yapı sahiplerine de seslenen Muhtar Gülbasan; “binalarınıza sahip çıkan yoksa bir gece ansızsın yıkarız” dedi.

Muhtar Gülbasan, Metruk Yapılarla Mücadeleye Devam Ediyor

Elazığ’daki metruk binalar sorunu devam ediyor.

Şehrin hemen her mahallesinde birden fazla yer alan metruk yapılara girenler çıkanlar takip edilemiyor.

Metruk binaların yıkılmasına dair İçişleri Bakanlığı tarafından aylar öncesinde 81 şehre genelge gönderilmesine rağmen, Elazığ’da bu konuda büyük bir gelişme sağlanamadı.

İçişlerinde uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu madde saklanması, fuhuş olaylarının yaşanması gibi bir çok sorunun yaşandığı metruk binalardan Elazığlı vatandaşlar da büyük sıkıntı yaşıyor ve konunun çözümü için il yöneticilerini göreve davet ediyorlar.

Konuyla ilgili Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, mahallesindeki bu tür metruk yapıları kendi imkanlarıyla yıkma kararı aldı.

Hicret Mahallesi’ndeki metruk yapıların büyük bir kısmı Muhtar Gülbasan’ın girişimleri neticesinde yıkıldı.

“GECELERİ ART NİYETLİ İNSANLAR KULLANIYORDU”

Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan; yıkılan yapıyı geceleri art niyetli insanların kullandığını belirterek “Burada bir ev, bir depo, bir ahır aylardır atıl durumdaydı. Tabii atıl durumda kaldığı için içinde geceleri art niyetli insanlar kullanıyordu. Biz bugün itibariyle bunları yıkmaya başladık. Daha önceden de sizin bildiğiniz gibi 10’a yakın ev yıkmıştık. Bu yıkımlarımız devam edecek. Tabii ki biz devletin bize vermiş olduğu bir yetki var. Biz burada mahallede seçilmiş bir insanız. Devletin vermiş olduğu yetkiyi de kullanarak buraları, bu metruk binaları yıkacağız” dedi.

“BİR GECE ANSIZIN YIKIP, GEÇİP GİDERİM”

Bu tür yapılarda hoş olmayan şeyler yaşandığına dikkat çeken Murat Gülbasan; metruk binaları olan vatandaşlara seslendi. Gülbasan, “Ben özellikle bu mahallede oturmayıp bu şekil yerleri olan vatandaşlara buradan seslenmek istiyorum. Hicret mahallesinde böyle yerleri olan gelip yerlerine sahip çıksın. Yoksa bir gece ansızın yıkıp, geçip giderim bundan herkesin bilgisi olsun. Çünkü bizimde yetkilerimiz var. Bu mahallenin mülk amiri benim. Bütün yetkilerimi de kullanırım. Ve yıkarım. Bundan herkesin de bilgisi olsun. Ya gelsin yerlerine sahip çıksınlar ya da gece kepçeyle yıkar giderim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137