Elazığ Şehirler Arası Otobüs Terminal Binası inşa çalışmalarında sona gelindi. Güney Çevre Yolu üzerinde inşa edilen yeni otobüs terminal binası; 8 bin 348 metrekare kapalı,  6 bin 556 metrekarede yarı açık alana sahip olacak.

Terminal binası bünyesinde; 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe, mescitler, çocuk oyun alanları ve 49 adet peron yer alacak

Terminal binasını gezen Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini kaydetti.

GÜLBASAN: GERÇEKTEN ELAZIĞ’A YAKIŞAN BİR TERMİNAL ALANI OLMUŞ

Muhtar Gülbasan, “Çalışmaların artık sonuna geldik. İçerisinde kafeleri ile restoranları ile Elazığ’a yakışan bir yer olmuş. Başta Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na vermiş olduğu sözü tuttuğundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Seçimlerden önce mahallemizi ziyaret ettiklerinde artık şehirlerarası terminalin orada kaldırmadığını ve alanın Hicret Mahallesinde olduğunu inşallah başkan olursam burada yapacağım demişti. Ben bu vermiş olduğu sözü tuttuğu için kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten Elazığ’a yakışan bir terminal alanı olmuş” dedi.

Başkan Şerifoğulları’na teşekkür eden Gülbasan, 20 yıldır bu günü beklediklerini söyledi.

GÜLBASAN: BURASI ELAZIĞ’A YENİ BİR VİZYON KATACAK

Başkan Şerifoğulları Elazığspor’un Antrenmanına Çıktı Başkan Şerifoğulları Elazığspor’un Antrenmanına Çıktı

Muhtar Gülbasan, “Buraya güzel bir hizmet yapılmış. Bu hizmeti de biz muhtar olarak anlatmamız lazım. Yapılmayan hizmetleri de anlatmamız lazım. Belediye başkanımızda buraya büyük bir cesaret ile girdi. Bizlerde 20 yıl önce buranın terminal olmasını istiyorduk. Ama sağ olsun başkanımız bir cesaret örneği gösterdi. Buraya herkes giremezdi. Buranın etrafında çok iş vardı. Yaklaşık 6-7 milyon sadece hafriyatın kaldırılması tuttu. Ben kendisine bu duyarlı davranışından dolayı şehre yakışan bu terminali yaptığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sadece terminal değil hemen yanında spor kompleksi de ihale edildi. Onun da çalışmaları başladı. Bir saha bir kapalı spor salonu, atletizm salonu hemen sol tarafında yine 150 bin metrekare piknik alanları yapılacak. Alternatif yolları şuan açıyoruz. Buraya bağlantılı olan bütün yollar açılacak. Mahallemiz bu konuda gelişiyor. Burası Elazığ’a yeni bir vizyon katacak” dedi.