Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, mahallelerinde okul ihtiyacı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğüne ait iki arazinin mahallelerinde bulunduğunu anımsatan Gülbasan, boş bırakılan alanlara okul yapılmasını istedi.

Muhtar Gülbasan, okul ihtiyacının ardından konuyu mahallenin sorunlarına değindi.

Gülbasan konuşmasında bürokratlara seslendi, “sesimize kulak verin” dedi.

GÜLBASAN: İKİ İSMİ BİRDEN TAŞIYOR

Muhtar Gülbasan, “Mahallemizde bir okulumuz var iki ismi birden taşıyor. Normalde 17 Kasım İlköğretim Okulu diye geçiyor burada ortaokul olmadığı için Şehit Nadir İpek Ortaokulu hem ilkokul hem ortaokul olarak kullanıyoruz. Biz bunu defalarca gündeme getirdik. Milli Eğitime ait 2 tane 5 bin metre arazi mevcut biz bunu defalarca söylememize rağmen ilkokulla ortaokul aynı binada. Okula bakarsınız 2 tane levha var aynı binada. Birinde 17 Kasım İlköğretim Okulu diğerinde Şehit Nadir İpek Ortaokulu yazıyor aynı binada. Bu neden den dolayı aileler sıkıntı yaşıyor. İlkokul 1. Sınıf öğrencileriyle Ortaokul son sınıf öğrencileri iç içe eğitim alıyor. Bizim defalarca söylememize rağmen burada bir okul yapılmadı” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: BİR YER GÖSTERİN

Muhtar Gülbasan, “Benim mahallemde 500-600’e yakın öğrenci var hepsi bir binada 2 tane levha var orada biri ilkokul diğeri ortaokul. Yerinizde var bir sürü hayırsever sahibi var okul yapmak istiyor. Bir yer gösterin. Anaokulumuz harabe diye sosyal tesiste sınıf açtım oraya getiriyorlar. Bunlarda Halk Eğitim destekliyor diye açabildik” dedi.