Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, mahallede sorun haline gelen deprem konutları ve dükkânlar ile ilgili açıklama yaptı.

KÖSE: FAZLA KALAN EVLERDEN TERCİHTE BULUNMALARINI İSTEDİLER

Muhtar Köse, “Çevre ve Şehircilik Kentsel Dönüşüm Müdürümüz Çiğdem Hanım bizleri aradı. Mustafapaşa, Rüstempaşa, Zafran ve Abdullahpaşa muhtarlarını çağırmışlar. Bugün itibariyle bizde bu toplantıya katıldık. Toplantıya 64 tanede vatandaş katıldı. Rüstempaşa Mahallesinde ev alamayan kişilerdi bunlar. Bu vatandaşlara Mustafapaşa, Abdullahpaşa ve Zafran Mahallesinde bulunan fazla kalan evlerden tercihte bulunmalarını istediler. Çevre ve Şehirciliğe Ankara’dan gelen bilgi olduğunu iletti. Abdullahpaşa 1. Etapta olan 29 daireyi tercih etmeleri istendi. Bizi de bu vatandaşlar sizin mahallerinizden evleri tercih edecekler haberiniz olsun diye çağırmışlar” diye kaydetti.

KÖSE: MAHALLEDE FAZLA EV VARSA ÖNCELİKLE MAĞDUR OLAN MAHALLE SAKİNLERİ VERİLMELİ

Köse, “Elimizde fazla ev var ama buradaki vatandaşlarımızın sıkıntısını gündeme getirmedin. Buradaki vatandaşın sorununu sıkıntısını çözmeden başka bir mahalledeki vatandaşı buraya niye getiriyorsunuz.Teslim edilen etaplarda 55 vatandaşımız evlerinin istinat duvarına baktığından dolayı İtirazda bulundular,Bu vatandaşlarımızın sıkıntılarını halledek kalan evleri 5.3 depreminde hak sahibi olan mahalle skinlerimize vermeleri gerekir.” dedi.

Muhtar Yavuz Köse, Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki dükkân sahibi esnafların mağdur olduğunu ifade etti.

KÖSE: BU BAHANE OLAMAZ

Muhtar Köse, “152 esnafı çağırın; biz böyle dükkanlar yaptık bu dükkanları istiyor musunuz? diye bir sorun. Onların cevabı bazılarına ulaştık bazılarına ulaşamadık. Abdullahpaşa mahallesinde fazla dükkan var diye talep oluşturmuşlar. Bize de fazla kalırsa eğer satışa sunacağız dediler ama şuan Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki dükkanlardan Mustafapaşa Mahallesi’nden 7 esnafa anahtar teslim etmişler. 34 tane de Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki esnafa anahtar teslim etmişler. Diğer esnafların da bilgisi yok. Bu mahallenin esnafına tam teslim etmemişsiniz. Bu bahane olamaz” diye ifade etti.

Köse, Abdullahpaşa 4. Etap konutlarının bittiğini ve vatandaşlara teslim edilmesi için yetkili kişilere ulaştığını kaydetti.

KÖSE: BİR ÇEVRE DÜZENİ İÇİN VATANDAŞ ARALIK AYINI NEDEN BEKLESİN?

Köse, “Bugün Abdullahpaşa’da ki 4. Etaptaki konutlarını bitti mi diye arayıp sordum. Evin içi bitmiş ama çevre düzenlemesi kalmış. Ben niye bekliyorsunuz? Diye sordum. Kış ayı geldi bu vatandaşların evlerini teslim edin yine çevre düzenlemesini yapın.  En azından bu evlerin kurasını çekip anahtarlarını teslim edin. Müdürümüz teslim tarihinin aralık ayı gibi olacağını söyledi. Bir çevre düzeni için vatandaş aralık ayını neden beklesin? Evler bitmişse evleri direk verin. İnsanların eşyaları var. Eşyalar depoda çürüyor küfleniyor kırılıyor belki” diye ifade etti.

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, Elazığ’ın imar planının bir düzene oturması için de yetkililere seslendi.

Köse, “Ben buradan belediye encümenlerine sesleniyorum. Sadece Abdullahpaşa demiyorum. Elazığ’ın imarını vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde vatandaş lehine çevirip bir çözüm bulunsun” dedi.