Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, evleri kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan vatandaşlar için kira ödemelerinin başladığını söyledi.

KÖSE: KİRA ÖDEMELERİ BAŞLADI

Muhtar Yavuz Köse, “Kentsel dönüşüm tarafından TOKİ tarafından yapılan evlerimiz var. Bu evlerimizin Şubat ayı kira yardımı konusunda nakdi yardımı bitmişti. Tabi Mart ayında ben vatandaşlara sordum. Hesabınıza para yatmış mı diye. Demek ki yatacak dedik. Eğer yatmazsa bize müracaat edin ki biz o konuda hemen gereken yerlere bu konuyu iletelim. Nisan ayı içerisinde zaten hemen bu konuyu ilettik. Sağ olsunlar Nisan ayı içerisinde Mart ve Nisan ayı birlikte olmak üzere kira yardımı başvurularını yatırmaya başladılar. Artık hesap numaraları olmayan vatandaşlarımız; AFAD ‘dan peşin alanlar var. 11 bin lira peşin alanlar oldu. Onlarda 28 Mart Çarşamba günü itibariyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zemin katta evrak kayıtın bulunduğu yerde dilekçe formu olacak. O formunun olduğu yerde yanlarında götürecekleri evraklar var. O evraklardan bir tanesi tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, e-devlet üzerinden güncel tapu kaydı ve Ziraat Bankası’nda hesap numarasını gösteren bir evraktan biri de vatandaşlarımızın oraya başvuru yapması gerekiyor. O yapan vatandaşlarımızın başvurusunun sonucunda vatandaşarımıza kira yardımları onlara da devam edecek” ifadelini kullandı.

KÖSE: 7 MAYIS’TA İHALE GERÇEKLEŞECEK

Muhtar Yavuz Köse, “Mahallemizin trafo kavşağından diğer Misland kavşağı dediğimiz yere kadar olan kısımlar; Batı Sitesinin olduğu alanda belediye dönüşümü buralarda da olacak. Tabi şanssızlıklar oldu. Bir iki ihale oldu. Bazı ihaleye müteahhitler girmedi. Bazı adalara da girildi ve yüksek fiyatlarla verildi. Tabi belediye de bu fiyatları kabul etmedi. Şu an 7 Mayıs tarihinde Batı Site’mizin bulunduğu noktada yani Malatya Yolu’na yakın bölgedeki adalardan dört tanesi 7 Mayıs’ta ihalesi var. İnşallah burada da müteahhitlerimiz bu adalara girerek vatandaşlarımıza bu konuda evleri yapılır. Tabi diğer tarafta adasına girilmeyen müteahhit ya da fiyatı yüksek verilen müteahhitlerin bulunduğu yerler de belediye eliyle yapılacak” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 400 adet konut,  52 adet ise işyeri yapılacak. Abdullahpaşa Mahallesi’nde yapılacak olan konut ve işyerlerinin şartnamesi 250 lira karşılığında Elazığ Belediyesi'nden alına bilinecek.