Elazığ depreminde en fazla yarayı alan mahallelerden olan Abdullahpaşa Mahallesi’nde yeniden yapılanma çalışmaları devam ediyor.

Bir yandan konutlar yapılıyor bir taraftan da ağır hasarlı binalar yıkılıyor.

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse açıklamalarda bulundu.

KÖSE: İNŞALLAH BAYRAMDAN SONRA TESLİMAT OLACAK

Mahallenin iki dönemdir muhtarlığını yapan Yavuz Köse, “Şuan teslim konusunda teslimat konularını çok geçtik. İnşallah bayramdan sonra teslimat konusunda fazla bir zamanın olmadığını söylememiz mümkün. Çalışmalar hızla devam ediyor. Malatya yoluna yakın olan 4 etaba da hız verildi. Şu anda 2. Etabın çevre düzenlemesi yapılıyor. Alt yaı çalışmaları devam ediyor” dedi.

KÖSE: İSKAN SIKINTISI VAR

Yapımı tamamlanan birinci etaplara vatandaşlar taşındı. Muhtar Köse, “İskan sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı gerek belediyemize gerek diğer kurumlarımıza ilettik. Bu sıkıntının giderilmesi lazım. Vatandaş fazla fatura ödüyor. İnternette sıkıntı yaşanıyor. Vatandaşımız ciddi problem yaşıyor” diye konuştu.

KÖSE: MÜSTAKİL EVLERDE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPARSAK ÇOK HOŞ OLACAK

Depremi fırsata çevirebildiğini ifade eden Muhtar Yavuz Köse, “Evlerine taşınan çoğu vatandaşımız memnun. İnşallah diğer etaplarda teslim olur. evlerine kavuşurlar. Özellikle baraj evlerimiz var. Müstakil evler dediğimiz. Bu evlerimizi de inşallah kentsel dönüşümden bunları yaparsak çok hoş olacak. Çünkü orada vatandaşların çoğunluğu istiyor. Bazıları diyor ki böyle daha iyi. Bahçem var. Normal burada sebzemi yetiştiriyorum. Bir şeylerle uğraşıyorum. Cumbalı evler dediğimiz evler var. Tabi deprem zamanında yapılan Safranbolu tarafında yapılan evler var. O evleri gördüm çok hoşuma gitti evler. O tip evleri burada uygulamaya çalışsak çok hoş olur. Bizde gerekli mercilere bunları söylüyoruz zaten. O cumbalı evleri buradaki müstakil evlere getirsek hem vatandaşın cebinden para çıkmayacak hem güzel bir görünüm olacak. Abdullahpaşa Mahallesi bilindiği üzere şehirde büyükşehir olduğu zaman Abdullahpaşa merkeze bir belediye konumunda yer olacak. Orayı da o konuda yaparsak çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.