Sarayatik Mahalle muhtarı Aytaç Şahinoğlu, mahalledeki çalışmaları ve sorunları anlattı.

Mahalledeki imar planından vatandaşların şikayetçi olduğunu belirten Muhtar Şahinoğlu, sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi.

ŞAHİNOĞLU: HAK ETTİĞİMİZ 8 KATI BİZLERDE İSTİYORUZ
Muhtar Şahinoğlu, “Bizim sıkıntımız sorunumuz yan mahallelere bitişik nizamda 8 kat verildi. Örneğin Kültür, Akpınar ve Nailbey mahallelerine bitişik nizam 8 kat imar verildi. Sarayatik ve Rüstempaşa mahallesinin ara sokaklarına ve ana caddelerine 7 kat verildi. Vatandaşlarımızda haklı olarak orası neden 8 kat burası neden 7 kat diye gelip bize söylediler ve belediyeye dilekçe verdiler. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na ve belediye meclis üyelerine seslenmek istiyorum. İmar ile alakalı bu sıkıntılarımızı çözsünler ve biz hak ettiğimiz 8 katı bizlerde istiyoruz. Adaletin olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı

Şahinoğlu, mahallede alt yapıya girilmeden önce ağır hasarlı binaların yıkılması gerektiğini de vurguladı.

Muhtar Şahinoğlu, “Buradan Elazığ valimize ve belediye başkanımıza seslenmek istiyorum. Biran önce bu ağır hasarlı binaları yıkalım ki alt yapı çalışmalarına girildiği zaman binalar tekrar eski haline gelmesinler. Çünkü asfalt ve kaldırım yapıldıktan sonra binaları tekrar gelip yıktıkları zaman asfalt ve kaldırım eski haline geliyor” ifadelerini kullandı.