Aşağıdemirtaş Köyü Muhtarı Taner Er, şehrin en eski yerleşim bölgelerinden biri olan ve eski adıyla Holpenk yeni adıyla Aşağıdemirtaş’ta bulunan Fırat Üniversitesi’ne ait Kesikköprü’deki 600 dönüm arazinin Elazığ Belediyesi’ne tahsisi konusunda bir açıklama yaptı.

Muhtar Taner Er, 1950 yılında Atatürk Üniversitesi’nin yapılacağı düşüncesiyle köy sakinlerinden alınan mevcut arsanın yıllardan beri atıl bir şekilde kaldığını, Elazığ Belediyesi’ne devriyle bu alanın daha çok sağlıklı bir şekilde kullanılacağına inandıklarını kaydetti.

Yıllardır Kesikköprü arazisinde tarım yapıldığını, 1980 yılında Fırat Üniversitesi’ne arsanın devrinin yapıldığına dikkat çeken Muhtar Er, Elazığ Belediyesi’nin bahse konu araziyi daha elverişli bir şekilde değerlendireceğine inandıklarını belirtti.

ER: KÖY SAKİNLERİMİZDE BİR HEYECAN OLUŞTURMUŞTUR

Aşağıdemirtaş Köyü Muhtarı Taner Er, yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri atıl bir şekilde bulunan Kesikköprü arazisinin 600 dönümlük bir alanının Elazığ Belediyesi’ne devri köy sakinlerimizde bir heyecan oluşturmuştur. Elbette ki Fırat Üniversitemizin bu alanda kampüs düşüncesine karşı olmadığımızı belirtmek isterim. Fakat şunu unutmamız lazım, yaklaşık 40 yıldır bu arazide buğday, arpa, ay çekirdeği ekiminin haricinde bir faaliyet yapılmamıştır. Belediyenin bu araziyi oldukça güzel bir şekilde değerlendireceğine bizler inanıyoruz. Köy sakinlerimizin de genel kanaati bu yöndedir. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın bu araziye vizyon katacağını ümit ediyor, tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.