24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük yarayı alan mahallelerden biri olan Mustafapaşa Mahallesi’nde başlatılan konut yapımları devam ediyor.

ÇAKMAK: BİRİNCİ ETABIMIZ BİTMEK ÜZERE

Büyük bir şantiye alanında dönen mahallede konutların hızla yükseldiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak, yeni yılın ilk ayında birinci etabın tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyerek, “24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından Mustafa Paşa Mahallemizde başlayan TOKİ’lerle ilgili süreç devam ediyor. Birinci etabımız bitmek üzere. Bu ayın başı veya birinci ayın 15’i gibi biter inşallah. Kuralarını çekerler mi bilmiyoruz. Henüz net bir bilgi gelmedi bize” dedi.

ÇAKMAK: NEREYE GİTTİLERSE GERİ ÇEVRİLDİLER

Mahallenin sıkıntılarından bahseden Muhtar Çakmak, eşyaları enkaz altında kalan vatandaşların hala paralarını alamadıklarını belirterek, “En büyük sıkıntımız Mahallede çamurun olması, vatandaşımızın eve gidememesi. İkinci sıkıntımız eşyalarını çıkaramayan vatandaşlarımızın halen eşya parasını alamaması. 15 – 20 kişi. Nereye gittilerse geri çevrildiler. Tutanakları tutulmadı. Sayın valimize söyledik. Valimiz talimat veresine rağmen çözülmedi” diye kaydetti.

ÇAKMAK: 27 BİN LİRA DEĞİL 80 LİRAYA DÜZELMEZ O EV

Orta hasarlı binaların tahliyesi ile ilgili muhtarlıklara yazı gönderildiğini ifade eden Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak, hak sahiplerine verilecek olan 27 bin lira kredi ile bina güçlendirmesinin yapılamayacağını söyleyerek, “Orta hasarlılarla ilgili şu anda süreç başladı ve devam ediyor. Hakikatten sıkıntı çok. Vatandaşa diyorlar ki evlerinizi terk edin gidin. Şimdi 27 bin lira ile bu vatandaş nasıl evini güçlendirecek. Bende anlamadım. Sıkıntılı bir süreç. Buradan sayın valime sesleniyorum; bu vatandaşlarımıza destek olsunlar. Ne yapacaklarını şaşırdı vatandaş. Muhtarlığımızın yanında büro var Çevre ve Şehirciliğe ait. Oradan bilgi alsınlar. 27 bin lira verecekler güçlendirme için. 27 bin lira ile güçlendirme olmaz. Komple adam kapısını penceresini sökmüşler 27 bin lira değil 80 liraya düzelmez o ev. Orta hasarlılara ağır hasar versinler ya da hafif hasar deyip çıksınlar içinden. İletişime Çevre ve Şehircilik ofisinden geçsinler” açıklamalarında bulundu.

ÇAKMAK: SAYIN VALİMİZ YANINA ÇAĞIRDI BİZE DESTEK OLDU

Çakmak, kendilerine desteklerini esirgemeyen Vali Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na da teşekkür ederek, “Ben buradan Vali Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına teşekkür ediyorum. 15 – 20 gündür bize tam destek veriyorlar sıkıntılar ile ilgili. Her daim yanımızdalar. Belediye başkanımız geçen hafta buraya geldi. Camisi ile ilgili sıkıntımız vardı. Caminin bir kısmı derneğin, bir kısmı vakıfların, ortada kaldı. Ne olacağını bilmiyorduk. Sayın valimiz yanına çağırdı bize destek oldu. Bir proje üzerinde yapılacak ve camimiz yapılıp teslim edilecek” ifade etti.