Löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenliyor.

Çeşitli etkinlikler ile löseminin çaresiz bir hastalık olmadığı, tedavi süresince takılan maskenin, enfeksiyondan korunmak için kullanıldığı anlatılacak. Maskeleri nedeniyle sosyal dışlanmayla karşı karşıya kalan çocuklar yılın bir haftası da olsa hatırlanacak.

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Hüsna Erdem Çakmak da, Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül ve yönetimi ile bir araya gelerek, bu farkındalığı bir kez daha hatırlattı.

Başkan Gül, dernek olarak Umut ve Yaşam Derneğinin etkinliklerinde yanlarında olma sözü verdi.

GÜL: AİLERİ BİLİNÇLENDİRMEK GEREKİR

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, “Malum bulunduğumuz hafta lösemi haftası Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Kanser teşhisi sonrası küçük bedenler zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Bu süreçlerde ailelerin bilinçlendirilmesi, ailelerin bu hastalığa karşı daha da bilinçlendirilmesi ve bu hastalığın tedavisinin yapılabileceği konusunda ailerle istişare etmek onları bilinçlendirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK: BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Hüsna Erdem Çakmak, “Her ne kadar iki yıldır Elazığ’da temsilciliğimiz devam etse de umut ve yaşam derneği olarak 13 yıldır ulusalda ve uluslararası birçok kanserle ilgili kongreler de görev almaktayız fol bir şekilde çalışmaktayız. Türkiye’de de birçok temsilciliklerimiz de ve gönüllülerimizle beraber aktif bir şekilde kanser hastalarını ve hasta yakınlarının yanında maddi manevi ve psikolojik olarak yer alıyoruz. Bu hafta lösemi çocuklar haftası olması münasebetiyle bir farkındalık oluşturmak istedik” dedi.