Muhtarlar Dayanışma Derneği, “Elazığ Her Yerde Okuyor”  Kampanyasına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma Yazma” seferberliğine destek verdi.

“MUHTARLAR OLARAK DESTEKLİYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ü dernek binalarında ağırlayan Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, mahallelerinde bulunan okuma yazma bilmeyenlerin isimlerinin milli eğitime bildirileceğini söyledi. Gülbasan, Elazığ her yerde okuyor kampanyasını başlattığınız için teşekkür ediyorum. Dernek olarak kampanyaya destek olmak için bugün buradayız. Okuma yazması olmayan insanlar hemen hemen her mahallede var. Bunları muhtarlar biliyor. Biz daha önceden de halk eğitim üzerinden 2 – 3 bine yakın okuma yazma diploması o zaman sayın valimiz tarafından verildi. Okuma yazması olmayanları ivedilikle listesini yapıp teslim edeceğiz” dedi.

“MASALARINIZIN ÜZERİNDE BİR KİTAP OLSUN”

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de, okumayı sevdirmek ve bunu bir davranış haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Kampanyamızı destekleyecek olan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Okumayı sevdirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde mahallelerimizde bu okuma yazmaya hem de Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu okur yazar seferberliğine desteklerinizi bekliyoruz. Sizlerden bu konuda büyük seviyede destek bekliyoruz. Okumak bizim için önemli. Hayatımızı değiştiriyor, düşüncemizi değiştiriyor. Okuma alışkanlığımız çok yok. Okuma alışkanlığını davranış biçimine dönüştürmek için muhtarlar mahallenin önderleri. Mutlaka masalarınızın üzerinde bir kitap olsun.