Elazığ Belediyesi, vatandaşlara daha etkin bir hizmet sunmak amacıyla Akpınar Mahallesi eski muhtarlık ofisinin bulunduğu arazi üzerinde projelendirdiği yeni Muhtarlık Ofisi ve Taziye Evi’nin, inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı.

800 metre kare alan içerisinde inşa edilen yeni muhtarlık ofisi ve taziye evinin bünyesinde bay-bayan abdesthaneler, bay-bayan taziye evi ve ayrı mescitler ile muhtarlık ofisi yer alacak.

ACAR: GERÇEKTEN ELAZIĞ BU TÜR ŞEYLERE LAYIK

Muhtarlık ofisi ve taziye evi ile ilgili bilgi veren Akpınar Mahallesi Muhtarı Raif Acar, “Ben teşekkür ediyorum yüklenici firmaya. Gerçekten çok kısa bir süre içerisinde Mart gibi teslim edeceğini söylüyor. 6 ay gibi bir süre verilmişti. Bunu 3 buçuk 4 aya yaydı. Çok güzel bir çalışması var. Allah işini gücünü rast getirsin. Gerçekten Belediye Başkanıma tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Elazığ’a, Akpınar’a yakışır vaziyette bayan taziye salonu içerisinde konforundan tutun yemekhanesi, çay ocağı, mescidi dört dörtlük. Klozet dahil bırakıldı WC’lere. Hiçbir taziye evinde olmayan şeyler var. Yaşlı amcalarımız var, teyzelerimiz var. Bu yönde sağ olsunlar güzel bir projeyi uyguladık. Asansörlü. İkinci katı da bayanlar için taziye yeri olarak tahsis ettik. Bitişiğinde de zaten benim muhtarlık ofisim var. Mini küçücük bir yer. Yetiyor bize. Sağ olsunlar. Gerçekten Elazığ bu tür şeylere layık. Ben Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Emeği geçen herekse çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ACAR: BAYAĞI BÜYÜK BİR ALAN

Muhtar Raif Acar, “Bir dönüm 150 metre toplam bahçenin alanıydı. Yaklaşık 800 metre üzerinde yapıldı. Diğer yeri de bahçe olarak halka açık bir şekilde ağaçlandıracağız. Banklar bırakacağız. Vatandaş gelip orada nefes alıp oturacak, zamanını geçirecek. 500 civarında bayan, 500 civarında erkek kapasitesi var. Büyük, bayağı büyük” şeklinde konuştu.