Tablolar, kabartma resimler, el emeği göz nuru ürünler…

Tüm bu ürünler, Palu Kaymakamlığı, Palu Belediyesi ve Palu Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Mühürlü Şehir Palu-Yaşayan Kültür Sergisi”yle Elazığlılarla buluştu.

“SERGİMİZ 3 GÜNDÜR HİÇ BOŞ KALMADI”

Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, Palu Halk Eğitim Merkezi’nde 250 kadının eğitim gördüğünü belirterek, 3 gündür süren serginin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Dağoğlu yaptığı açıklamada, “Şu anda 10 tane kursumuz var. Bu kurslarımızda üretilen bölgede yapılmayan birçok meslek gruplarını yaşatmak için bu işi başlattık. Bu aynı zamanda hediyelik eşyalar turizme açılınca bunların alt yapısı demektir. Beklentimizin üstünde bir ilgi alaka var. Bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor. Sergimiz 3 gündür hiç boş kalmadı. Sürekli doluluk oranı yaşıyor. İnsanların beğenisi bizi güzel şekilde teşviklendiriyor. Bu kursları yaklaşık 250 hanım kardeşimiz yapıyor ve para kazanıyorlar. Bu iş sürekli devam edecek” dedi.

SERGİ VATANDAŞLARDAN DA TAM NOT ALDI

Vatandaşlar ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Elazığ için büyük bir başarı. Çok güzel, başarılı bir sergi. Harika şeyler çıkartmışlar. Sergiyi gezdik, memnun kaldık. Böyle sergilerin devamı gelsin istiyoruz. En çok sedef kaplamalı kutuları beğendim. Estetik, orijinal, güzel duruyorlar. Bu sergiyi gezdikten sonra Palu’ya gitme isteği doğdu.”

“SÜREKLİ GİTTİĞİMİZ PALU’YA HİÇ BU GÖZLE BAKMAMIŞTIK”

Paluluların da sergiye olan ilgisi yoğundu. Palulu vatandaşlar sergiyi gezdikçe Palu’yu yad ettiklerini, sergi sayesinde Palu’ya olan hasretlerini giderdiklerini söyledi.

“Sürekli gittiğimiz Palu’ya hiç bu gözle bakmamıştık” diyen Palulular, herkesi Palu’ya davet etti.

7’den 70’e herkesin ilgilisini gören sergi, miniklerin de beğenisini topladı.