Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eski Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu Elazığ’ a geldi.

ZORLUOĞLU: ELAZIĞ’A GELMEK İÇİN VESİLE ARIYORUZ

Elazığ’ı çok özlediklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, “Elazığ’ı öskemişiz. Hakikatten böyle vesile arıyoruz Elazığ’a gelmek için. Elazığ’ın bizdeki yeri başka. İlk göz ağırımız. Daha öncede hikayesini anlatmıştık. Elazığ’ın bizdeki yeri farklı. Dolayısıyla Elazığ’da bulunuyor olmaktan, her vesile ile Elazığ’a gelip buradaki kıymetli dostlarımızla, sevdiklerimizle buluşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum hakikatten. Bu hafta sonu da 2 düğün töreni vesilei ile geldik. Bir tanesi tamamlandı, bugünde inşallah bu sünnet düğününde eşle, dostla, Elazığlılarla bir araya geldik. Bu düğünün benim için ayrı bir önemi var. Ben kirveyim. İlk kez kirve oluyorum hayatımda. Ev sahibi oluyoruz. Artık Elazığ’la, Elazığlılarla bir kirvelik ilişkimiz, hısımlık, akrabalık ilişkimizde oluşmuş oluyor. Burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Çok güzel bir gün geçirdik. Bize olan ilgiye ve sevgiye hakikatten müteşekkirim ben. Buna karşılık verebilmek için de her türlü gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU: GÜNLÜK YAŞAMIN KONFORUNU ARTTIRMAK İÇİN YOĞUN BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ

Trabzon’da belediye olarak yapılan çalışmalara da değinen Başkan Zorluoğlu, “Yönetim yine aynı mantıkla, valilikte de belediye de devam ediyor. Elbette farklı tarafları da çok. Ama yabancısı olmadığımız için çabuk uyum sağladığımız için çabuk uyum sağladığımızı düşünüyorum. Elbette Trabzon çok özel şehir. Kadim bir şehir hakikatten. İmparatorluk bakiyesi bir şehir. Orada bir çok hizmet yapıldı. Gerek merkezi idare, gerek mahalli idareler tarafından. Ama halen dinamikte bir şehir olduğu için yapmamız gereken çok sayıda yerel hizmet var. Trabzon’umuzu güzelleştirmek, Trabzonlu insanların günlük yaşamını kolaylaştırmak, konforunu arttırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yeni bir yönetim anlayışını hakim kılmaya çalışıyoruz. Daha kucaklayıcı, kimseyi ötekileştirmeyen, istişareyi ortak akla önem veren bir yeni yönetim anlayışını bütün belediye örgütünde, teşkilatımızda hakim kılmaya çalışıyoruz. 3-4 aydır daha çok kurumsal kapasite ve yeni projeler üzerinde çalıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projeleri artık ihaleler yapma yöntemiyle hayata geçirmenin aşamasına gelmiş olduk” şeklinde konuştu.

ZORLUOĞLU: HEMŞEHRİLERİMİE SEVGİLERİMİ SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM

Sevcan Zorluoğlu da, “Elazığ benim ikinci memleketim oluyor. Onun için gittikten sonra da sıkça geldik. İnşallah bu tür organizasyonlar daha fazla olur Gençlerimizi de evlendiririz, sünnetleri de olur. Çünkü bir çok eşimiz dostumuz var. Onların çocukları var. Onların vesilesiyle daha çok geleceğiz. Ben Trabzon’a gittikten sonra da bu ikinci gelişim. Hemşehrilerimie sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum göremediklerime. Beni affetsinler. İnşallah bir daha ki geldiğimizde onlarla da görüşmeye çalışacağız” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL