Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan oldu.

Toplantı Genç MÜSİAD Başkanı Furkan Göçer’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tekin Gürkan; Karahan’ın Elazığ’da üstlendiği görevleri başarıyla yaptığını, Elazığ’ın tarımına, hayvancılığına gerçekten önemli katkılar sağladığını belirtti.

KARAHAN: BİRLİKTE ÇOK CİDDİ BİR SEVİYEYE ULAŞTIRDIK

İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan da konuşmasında, “2016 yılında il Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine geldikten sonra, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programları, basınçlı sulama sistemleri, genç çiftçi projelerinde, diğer teknik hizmetler ile ilgili çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımız ile birlikte çok ciddi bir seviyeye ulaştırdık” dedi.

2021 yılı içerisinde Pandemi ve ekonomik sıkıntıların olmasına rağmen İlin Türkiye’de en fazla proje veren 2. İl durumunda olduğunu kaydeden Karahan, “Bu gün itibari ile 34 adet ekonomik yatırımlarda toplamda 65 milyon hibeye tekabül eden projelerimiz onaylandı. Basınçlı sulama sistemlerinde 97 tane proje onaylandı ve projelerin de miktarının 3,4 milyon oldu. İlimizde ve bölgemizde ve yurt genelinde yaşanan kuraklık ile alakalı %30 ile %90 arasında kuraklıktan etkilenme durumu var. Bu konu ile alakalı raporlar hazırlanarak Bakanlığa iletildi” dedi.

Toplantıda İlde yapılan tarımsal, hayvansal, sulama faaliyetleri sektörler ile alakalı sorunlar ve çözüm önerileri ile kooperatifleşme konularının görüşülmesiyle devam etti.