MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Üyeleriyle Buluştu

Elazığ’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan üyeleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, “Tüketen değil, üreten bir ülke olmak zorundayız” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Üyeleriyle Buluştu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Elazığ’a gelerek, üyeleriyle buluştu.

ÖZEREN: TEK ÇÖZÜM ÇALIŞMAK VE BU İHRACATI ARTIRMAK OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİZ

Düzenlenen toplantının ev sahipliğini yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, “Elazığ Doğu Anadolu Bölgesinde sanayileşmek için elinden gelen bütün gayreti gösteren ilimiz. Bizlerde bu ilimizin ekonomisine katkıda bulunmak için elimizden gelen gayreti gösteren birileri olarak bu zamanda geçirdiğimiz krizi atlatmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Sizlerde Türkiye için yaptığı gayretleri hepimiz taktirle karşılamaktayız. Yaşamış olduğumuz bu krizin en büyük nedenlerinden biri ülkemizdeki sanayi yatırımlarının ihracatımızın eksik olmasından kaynaklanmaktadır. Biz bunu aşmak için tek çözüm çalışmak ve bu ihracatı artırmak olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

KAAN: MÜSİAD’IN DA ELAZIĞ’A KATTIĞI ÇOK ŞEY VAR

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bölgenin ekonomik potansiyeli değerlendirerek, kuruluşlarının Elazığ’a olan katkılarından bahsederek, “MÜSİAD gibi STK’ların yani geçmişi de Elazığ’da herhalde bir 20 senemize yaklaştık. 96-23 olmuş. Geçmişimizde. MÜSİAD’ın da Elazığ’a kattığı çok şey var. Ben iyi hatırlıyorum. Mesela gümrüğün Elâzığ’da yoktu. Malatya’dan alıyordu ama Elazığ’a Gümrük Müdürlüğünün gelmesi ile oldu” ifadelerini kullandı.

KAAN: ÜRETİMİ ARTTIRMAK DURUMUNDAYIZ

Kırsalı yeniden canlandırmak gerektiğini ifade eden Başkan Kaan, “Türkiye’de ölçek ekonomisini değerlendirdiğimiz zaman küçük, orta ve büyük işletmelerden oluşuyor. Tabi mikro işletmelerimiz var, esnaflarımızda var. Ama bunları büyütmek için yani Türkiye’yi güçlü ilk 10 ekonomiye sokabilmek için üretmeden bunu yapmamız mümkün değil. Bu bakımdan hep aşamasını düşünerek hareket etmek durumundayız. Kırsal kalkınma yine bizim diğer başlıklarımızdan. Geçen hafta itibariyle basına çıkan açıklamalarımda da söylemiştim. Artık biz kırsalı, köyleri yeniden imar etmek durumundayız. Üretimi arttırmak durumundayız. Çünkü üretemezseniz enflasyonu çözemezsiniz, enflasyonu çözemezsiniz. İlk geldiğimiz günlerde de benim açıklamalarımda artık tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçmemiz gerektiğini, yatırım dışı fazla esasına göre Türkiye’nin hareket etmesini söyledi” açıklamalarında bulundu.

KAAN: BÖLGESEL KALKINMAYI ELAZIĞ’DA HANGİ BAŞLIKLARDA YAPMALIYIZ, ÇALIŞACAĞIZ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, üyelerine, “Burada sektörel ve bölgesel kalkınmayı Elazığ’da hangi başlıklarda yapmalıyız, çalışacağız. Biz genel merkezde de bu yapılanmamız komple 1 ay sonunda görürsünüz. Biz tazelenme süreci, bir dönüşüm diyoruz buna. Anlattığım dönüşümlerde Türkiye’de de 9 ay önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişti. Onun içinde bizlerinde STK anlayışında her şeyimizi bu sistemlere, bu dünyadaki yeni ticari hareketliliğe alıştırmamız lazım. Çünkü Trump geldikten sonra dünyada sistemde alt üst oldu. Şu anda hiçbir ülke buna hazırlıklı değil” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137