MÜSİAD Yaraları Sarmak İçin Seferber Oldu

MÜSİAD, Elazığ için topladığı 13 tırlık yardımı AFAD yetkililerine teslim etti.

MÜSİAD Yaraları Sarmak İçin Seferber Oldu

MÜSİAD, 24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin ardından açılan yaraların sarılması için topladıkları yardımları, AFAD yetkililerine teslim etti.

ÖZEREN: HİÇ KİMSE SİYASETTE KENDİSİNE MENFAAT SAĞLAMAYI DÜŞÜNMESİN

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, “Ne kadar vururlarsa bursunlar onlar vurdukları sürece biz güçlü olacağız diyoruz. Rabbim hepinizden tekrar tekrar razı olsun. Malumunuz Allah’tan gelen bir afet yaşadık. Depremin şiddeti her ne kadar 6.8 olmuş olsa da Allah’ıma bin şükür. Gönül isterdi ki hiç olmasın. Bu vermiş olduğumuz zayiat tamamen rabbimin bir mucizesi. O şiddette ki bir depremde bu zayiat rabbimin bir muhafazası. Bunun başka bir izahı, başka bir malumatı yoktur. Elazığ’ın yaşamış olduğu afet üzerinden hiç kimse siyasette kendisine menfaat sağlamayı düşünmesin. Biz biriz, beraberiz, biz birlikte güçlüyüz. Elazığ’a deprem olduğu taktirde 5 dakikalık mesafeyi iki mahalle arasındaki bir mesafeye ben kendim gitmeye çalışırken devletimizin bakanları 1 saat içerisinde kriz masasının başında ve krizi yönetiyorlardı” ifadelerini kullandı.

ŞEKERLİ: BURADA OLMAK BENİ ÇOK GURURLANDIRDI

MÜSİAD Genel Başkanı Yardımcısı Ahmet Şekerli de, ”Allah bu acılarımızdan bize birlik, beraberlik dersi çıkartma fırsatını vermesini diliyorum. Dün başkanlarımızdan bölge başkanlarımızı telefonla aradık, buraya ziyarete geleceğimizi söyledik. Bugün 120 kişilik kardeşlerimizle beraber burada olmak beni çok gururlandırdı, çok mutlu etti. Yaklaşık 12 şube başkanımız ile birlikte şu anda buradayız. İnanın 87 noktadaki kardeşlerimiz sürekli onlarla irtibattayız. Herkes buradaki acıyı paylaşmak adına buraya gelmek istiyor. Olayın ilk yaşandığı andan itibaren, depremden itibaren sayın başkanımız da Malatya başkanımızdan defaatle burası hakkında bilgi aldık. Tabi ki devletimizin gücünü, kudretini elhamdülillah bir kez daha burada gördük. Sayın cumhurbaşkanımız ve ekibi, içişleri bakanımız, çevre ve şehircilik bakanımız, sağlık bakanımız ve diğer bakanlarımız, milletvekillerimiz. Hepsi burada. Bir saat içerisinde hepsi tam tekmil olarak çalışmaya başladılar” şeklinde konuştu.

BULUT: MAZLUMUN ARKASINDA DURMAYI VAZİFE EDİNEN BİR MİLLET

AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut da, “Deprem olduğu saatlerde depremi ben Elazığ’da yaşadım. Telefonum çaldığında ilk arayanlar MÜSİAD ailesiydi. Önceki dönem genel başkanlarımız dahil bütün genel başkanlarımız anında ulaştı. Şu anda genel başkan yardımcısı olan arkadaşlarımızın hepsi ulaştı. Elazığ’dan arkadaşlarımız ulaştı. Gerçekten son derece önemliydi benim için. Kardeşlik sınır tanımaz. Hakikatten MÜSİAD’da ki kardeşlikte sınır tanımıyor. Bundan dolayı da bu ailenin bir mensubu olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Mehmet Başkanım çok veciz bir şekilde ifade etti. Yakın zamanda çok şiddetli, teknik şiddeti fazla olan ve Allah’a hamt olsun manevi şiddeti az olan bir depremle sallandık. Çok daha vahim sonuçlar olabilirdi. Ama Allah bu milleti muhafaza etti. Bu milleti muhafaza edişini, bu milletin güzel hasletlerinden olduğunu düşünenlerdenim. Onu söyleyeyim. Bu millet hakikatten güzel bir millet. Bu millet mazlumun arkasında bugün nasıl ki herke Elazığ’ın arkasında ise mazlumun arkasında durmayı vazife edinen bir millet. Temel felsefesi; komşusu aç iken yatmayan ve ana felsefelerinden bir tanesi komşunun sesi işitilir olan güzel bir millet. O yüzden bugün buradasınız. Bugüne kadar çok yardım ulaştı. Allah’a hamt olsun yardımla alakalı hiçbir sıkıntımız yok. İhtiyacımız yok anlamında söylemiyorum. Çünkü bunlar sürekli dağıtılıyor. Ama Allah’a hamt olsun sıkıntımız yok. Bugün siz aslında farkında olmadan en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi getirdiniz. Moral getirdiniz, motivasyonumuzu arttırdınız. Bundan dolayı da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137