MÜSİAD Başkanı Mehmet Özeren,2019 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2020 yılından beklentilerini kamuoyu ile paylaştı.

2018 yılından itibaren yabancı baskıların Türkiye üzerinde oluşturduğu ekonomik baskıların özel ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini anımsattı.

Özeren, yaşanan krizlerin Türkiye’nin talihi ve kaderi olmaması gerektiğini kaydetti.

Geçmişten şimdiye kadar her on yıldan bir darbe ve krizler devam ederek gelmiştir temennimiz o ki bu krizler ülkemizin kaderi olmamalıdır insanların çocuğu gibi büyüttüğü şirketleri böyle hatalı yönetimler sonucu batırmamaları lazımdır bu krizlerden gerekli dersi alıp bir daha düşmemek ve düşürülmemek için kalıcı önlemlerinde alınması gereklidir.

Elazığ’da tekstil sektöründe olumlu gelişmelerin önemine dikkat çeken Mehmet Özeren,OSB’de bulunan ve 6. Bölge teşviklerinden eski yatırımcıların kapsam dışında tutulmasının, yatırımcıların cezalandırılması anlamına geldiğini söyledi.

Bu gelişmelerde bizler ‘’MÜSİAD’’ ailesi olarak hepimizi heyecanlandırmaktadır fakat OSB’de bulunan altıncı bölge teşviğinden sadece yeni yatırımcıların bu teşvik kapsamına alınması eski yatırımcıların bu teşvik dışında tutulması adeta eski yatırımcıları cezalandırma anlamına gelmektedir. Bu hatadan bir an önce dönülmesi lazım. Eski yatırımcılardan altıncı bölge teşvik kanununda desteklenmeleri lazımdır.

Yerli otomobil üretimini desteklediklerini belirten Mehmet Özeren, yerli otomobillerden 23 tanesine talip olduklarını be ön başvuru formunun ilgili kurumlara gönderildiğini ifade etti.

Bu konuda Elazığ MÜSİAD olarak Sayın Cumhurbaşkanlığına ve Türkiye otomobilciler ortak girişim gurubuna talep forumlarımız da bildirdik. 23 adet otomobili ilk etapta biz kendilerine bildirdik bizler Elazığ MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanlığına, Türkiye Odalar Ve Borsalar Başkanlığına, Türkiye Otomobilciler Girişim Grubuna Mühendislerine Elemanlarına bu işte emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarız.