Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve "9 ülke 9 şehir" parolasıyla Makedonya ayağını hafta sonu gerçekleştiren Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Üsküp’te yoğun ilgi gördü.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Makedonya’daki proje ortağı olan Fon Üniversitesi ile gerçekleşen uluslararası belgesel film gösterimi Fon Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Gösterime Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, T.C Kültür Bakanlığı ve Üsküp Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Çiğdem Güllü, Fon Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Canoski, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, Marif Vakfı Makedonya Temsilcisi Mustafa Dillioğlu, TGF ve TDGF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Sinemasının önemli ismi Engin Çağlar, Üniversite Koordinatörü Erkan Alili ve çok sayıda sinemasever ve öğrenciler katıldı.

Gösterim öncesi Makedonya Türk Büyükelçiliğini ziyaret eden heyet, TC Dışişleri Bakanlığı ve Üsküp Büyükelçiliği Müşaviri Umut Lütfi Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Büyükelçilik Müşaviri Öztürk tarafından karşılanan heyet, Türk Dünyası ve Makedonya’nın Türk Dünyasındaki önemini içeren sohbette bulundular.