Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 81. Yıl dönümü nedeniyle Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım açıklamada bulundu.

“BU ŞEHRİN İNSANLARI SEVGİYLE KARŞILAMIŞ VE ADETA BAĞRINA BASMIŞTIR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından yapılan açıklama şöyle; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81 yıl önce 17 Kasım 1937 tarihinde İlimize teşrif etmiştir. Bu şehrin kadirşinas insanları Ata’sını tarifi imkânsız heyecan ve sevgiyle karşılamış ve adeta bağrına basmıştır.

Elazığ halkı Ata’sını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanını karşılamak ve yakından görmek için genç, yaşlı, kadın ve erkekten oluşan insan seli İstasyon Caddesi ve Elazığ Garına akın ederek saygı ve sevgilerini ifade etmişlerdir.

“SEVİNÇ VE GURURU BİR KEZ DAHA DUYMANIN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ”

Bugün büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 81. Yıl dönümünü yâd ederken aynı heyecan, sevinç ve gururu bir kez daha duymanın mutluluğu içindeyiz.

Aziz atam;

Her türlü zorluğu azimle ve inançla aşarak Vatan kıldığınız Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler üzerine çıkartmak ve “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır” düsturuyla ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz hiç durmadan yorulmadan çalışmaya devam etmekteyiz.

“AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.