24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 depreminde en büyük hasarı alan mahallelerden olan Mustafapaşa Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştı.

Mustafapaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 4. etap konutlarının kura çekim tarihi belli oldu.

Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan 395 konutun kura çekilişi 24 Kasım Çarşamba günü Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından saat 11.30’da Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman'ın katılımıyla başladı.

TORAMAN: BU BİR HAFTALIK SÜRE İÇERİSİNDE ÇOK CİDDİ MANADA KURA ÇEKİMİ OLACAK

Elazığ Valisi Doktor Ömer Toraman, “Kıymetli Elazığlı hemşerilerimizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Daha önce de ifade etmiştik hak sahibi vatandaşlarımızın bir an önce konutlarına kavuşmaları için bütün kurum ve kuruluşlarımız, bakanlıklarımız, yereldeki arkadaşlarımız, gayret sarf ediyorlar. Bu gün de inşallah Mustafapaşa mahallesinde son kalan evlerimizin de kura çekimini gerçekleştireceğiz. Mustafapaşa mahallesi malum olduğu üzere hem deprem afetinden dolayı hak sahibi vatandaşlarımızın olduğu hem de kentsel dönüşümden dolayı hak sahibi vatandaşlarımızın olduğu bir mahallemiz. 4. ve son etabının da kurasını birazdan değerli noterimiz çekmiş olacak. Daha önce de ifade etmiştim bu kura çekimlerinde bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, ilgili kurumlar olabildiğince vatandaşımızın eski durumuna uygun kura çekebilmek için gayret sarf ediyorlar. Nitekim bu gün çekeceğimiz kurada da parsel dikkate alınarak ve daha önce yaşadıkları katlar dikkate alınarak kura çekilecek. Bu sayede de vatandaşımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için gayret sarf ediliyor. Ancak yine bu gün Mustafapaşa 4. Etapta çekeceğimiz 395 konut kurasına ilave olarak Rüstempaşa Mahallesinde 2. Etap kurasında yeterli konut olmadığı için kurası çıkmayan vatandaşlarımızdan da kendi talepleri üzerine Mustafapaşa 4’den 7 vatandaşımız da hak sahibi olarak kurasını çekecek ve evine kavuşacak inşallah.  Biz Rüstempaşa 2. Etapta yeterli konut üretilemediği için kura çekemeyen vatandaşlarımıza elimizdeki bütün etaplardaki alternatifleri sunduk. Zafran, Abdullahpaşa, Mustafapaşa gibi. Onlardan bir kısım vatandaşımız Zafran’dan ev tercihinde bulundular. Bir kısım vatandaşımız da Mustafapaşa 4. Etaptan talepte bulunmuşlar. Onların da kurasını inşallah noterimiz birazdan çekecek. Böylece bugün itibariyle kura çekimi yapılan toplam konut ve iş yeri sayısı 12.795’e yükselmiş olacak. Önümüzdeki günlerde de diğer etaplar için kura çekimlerine devam edeceğiz. İnşallah şu bir haftalık süre içerisinde çok ciddi manada kura çekimi olacak. Çünkü artık sağ olsun toplu konut idaresi, inşaatları çok ciddi bir seviyeye getirmiş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bunların hızlı bir şekilde kabullerini yapıp, diğer işlemleri tamamlayıp kurası çekilebilir hale getiriyor ve bize gönderiyor listeleri. Kuraları çekildikten sonra da en kısa zamanda vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz. Daha önce de kurasını çektiklerimizi peyderpey teslim etmeye devam ediyoruz. Bunları da inşallah kura çekiminden bir müddet sonra vatandaşlarımıza evlerini de ve anahtarlarını da teslim edeceğiz. Allah sağlık içerisinde, huzur içerisinde güvendirerek yeni konutlarında oturmalarını nasip etsin temennisiyle hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başlangıçtan bu güne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.