Mustafapaşa Mahallesi TOKİ Konutlarının Kura Çekimi Yapıldı!

Mustafapaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 1. Etap konutların kura çekim bugün saat 13.00’da başladı. Kura çekilişi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonu'ndan canlı olarak yayınlandı.

Mustafapaşa Mahallesi TOKİ Konutlarının Kura Çekimi Yapıldı!

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Mustafapaşa Mahallesi’nde 350 konutun yapımı tamamladı. Mahallede hak sahibi olan 285 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.  

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde 20 bine yakın konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Mustafapaşa Mahallesinde TOKİ tarafından 350 konutun yapımı tamamlandı. Mahallede hak sahibi olan 285 depremzede için bugün İl Özel İdare toplantı salonunda kura çekimi yapıldı. Çekilen kuralar ile depremzede vatandaşlar evlerine kavuştu. 

  Deprem sonrasında Mustafapaşa Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, "Bu kapsamda 4 etap halinde inşaatlar devam etti. Bugün itibari ile de 1. etapta 350 adet konutumuz tamamlandı. Daha önce bu alanda 285 hak sahibimiz bulunuyordu. Şimdi herkesin yaşadığı kata göre noterimiz huzurunda kuralar çekilecek. Önümüzdeki Çarşamba günü de anahtarlar hak sahiplerine verilecek” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2021, 15:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 3 yıl Önce

normal de bana çıksın diye insanların kavga etmesi gereken bir yer ve arsalarda öylesine kötü plan öylesine kötü yollar öylesine pis bir iş çıkardılar ki milletin ödü kopuyor kendisine mustafapaşadan ev çıkacak diye... eserleriyle gurur duysunlar yazık oldu güzelim mahalle ve arsalara gecekonduya çevirdiler mahalleyi....

Mahsum koşan
Mahsum koşan - 3 yıl Önce

Toki kura sonuçlarını nasıl öğrenebilirim

Papatya
Papatya - 3 yıl Önce

Kura sonuçlarını nereden görebilirim ?

Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Benim sağlam evimi yıktınız.yerine 2 artı bir verdiniz.Allah sizi ıslah etsin

dur.shn
dur.shn - 3 yıl Önce

yine dertler başlıyorrrrr

23
23 - 3 yıl Önce

100 bin SOSYAL KONUT PROJESİ ADI ALTINDA YEMİŞLİK VE BIZMIŞEN KONUTLARININ 2 YILDIR HALEN ARSA TAHSİSİ BİLE YAPILMAYAN PROJELER NE DURUMDA? 2 YILDIR MİLLETİN PARASINI ELİNİZDE TUTARAK NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ? NE ZAMAN YAPILACAK? KİM BİLGİ VERECEK? Bİ BİLEN VARSA YAZSIN. ÇÜNKÜ TOKİ BİLMİYOR.

İhsan
İhsan - 3 yıl Önce

Çevre şehircilik il müdürü değişti de ne oldu gelen kişi daha çok eleştiriliyor.

Serdar Ormanoğlu
Serdar Ormanoğlu - 3 yıl Önce

Benim daire hangisi acaba


SIRADAKİ HABER

banner137