"Muzdarip olduğumuz konu yatırımcıların gelmemesi"

“Ciddi anlamda turist ağırlıyoruz” dedi, yatırımcılara seslendi. Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Elazığlıları Sivrice’ye davet etti.

"Muzdarip olduğumuz konu yatırımcıların gelmemesi"

Huzur veren mavisi, yeşil doğası, eşsiz manzarasıyla Sivrice, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Özellikle hafta sonu gelen ziyaretçilerin sayısının fazla olduğunu söyleyen Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Sivrice’nin daha iyi tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.

“NE KADAR ÇOK ÇALIŞIRSAK O KADAR İNSAN GELİR”

Irmak yaptığı konuşmada, “Hafta sonları ciddi anlamda turist ağımız var. Gelen, gidenimiz çok. Özellikle kış turizminden dolayı bu yıl kayak merkezi de fena geçmedi. Yüksek zirvelerde bayağı karımız vardı. Ne kadar tanıtırsak ne kadar çok çalışırsak o kadar insan gelir” dedi.

“SOSYAL TESİSLERİN SAYISINI ARTTIRMAMIZ LAZIM”

“Mustarip olduğumuz konu yatırımcıların gelmemesi” diyerek sitemini dile getiren Irmak, “İnşallah imarın bitmesiyle hem kamu yatırımları hem özel sektör yatırımlarını ciddi anlamda bekliyoruz. Bir tek Elazığ’a değil. Güney Doğu’ya da hitap eden bir ilçemiz. Onun için buradaki donatıların, sosyal tesislerin sayısını arttırmamız lazım. Biz istiyoruz ki göl kenarında yıldızlı oteller, butikler olsun. 4 mevsimi güzel olan bir ilçemiz. 12 ay boyunca da iş yapabilecek potansiyele sahip olan bir ilçemiz. Biz belediye olarak bu yıl da hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah kanalizasyonumuzu 1 buçuk, 2 aya kadar bitirmiş olacağız. Artık göle bir gram kir karışmayacak. Göl olmazsa olmazlarımız, göz bebeğimiz. İlaçlama çalışmalarına başlamış olduk. Lavra dönemi olduğu için lavraları kurutmak gerekiyor. Sahil düzenlemesine başlayacağız. Bu yıl 2 tane daha parkımız olacak. 3 park yapmıştık. Vatandaşlarımız güzel de istifade ettiler” ifadelerini kullandı.

“İLÇEYE HEP BERABER ÖNEM VERMELİYİZ”

“İlçeye hep beraber önem vermeliyiz” ifadelerini kullanan Sivrice Belediye Başkanı Irmak, “Turizm denilince akla gelen bölgelerden biri. Tatilini burada geçirmek isteyen insanlar geldiğinde her şeyi burada bulabilmeli. Konaklayabilmeli. Eksikliklerimiz var. Dört dörtlük değiliz. Bazı yerlerde bu yılı bitirirsek inşallah seneye imardan sonra birçok şeyde hazır olmuş oluruz. Hazırız derken, biz sadece çevre düzenlemesinde, bakım onarımda hazırız. Konaklamak için, insanların yatılı olarak kalabilmesi için daha bunları hazırlayamadık. İnşallah imarla birlikte bunları çözersek daha güzel olacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 6 yıl Önce

Siz önce o sahillerin ve diğer yerlerin pisliğini temizleyin. O sahillerin hali nedir öyle? Çok mu zor oraya araç ve adam sokup temizletmek, sahil kumu dökmek ve çeki düzen vermek? Alt yapı ve üst yapıyı iyileştirin. Daha ağaç yok ağaç! Hiçbir şey yapamıyorsanız ağaçlandırma yapın. Sivrice yıllardır böyle. Aynı tas aynı hamam. Sürekli vizyonsuz insanlar seçilip duruyor. Öte yandan, böyle yerler başka ülkede olsaydı cennet olmuştu. Şu memlekette bir tane ileri görüşlü ve vizyon sahibi insan yok.

Kadir
Kadir - 6 yıl Önce

Turistten önce göl içindeki sazlıklar temizlenmeli. Dağlar yeşillendirilmeli, tesis sayısı arttırılmalı ve esnafın gelen turiste günü birlik olsa dahil önem vermesi gerekir.

Kadir
Kadir @Kadir - 6 yıl Önce

Sonra gelen turistleri ağırlarız bunlar olmadıktan sonra gelen turistte maalesef memnun ayrılmıyor.Geçen yıl olan konserde esnafları dükkanlarını bile açmamışlardı bu zihniyetle zor hemde çok zor.

şaka gibi
şaka gibi - 6 yıl Önce

bu belediye baskani ne is yapiyor? hic bir faydasınin oldugunu dusunmuyorum tıpkı oncekiler gibi. ziyaretci vekilleri saymiyorum bile

SIRADAKİ HABER

banner137