Bilim Merkezi öğrencileri,düzenlenen söyleşi programında Elazığ Belediye konservatuarı Koro Şefi Naci Sönmez’i ağırladı.

Elazığ Belediye Konservatuarı Koro Şefi ve Sanatçı Naci Sönmez, Elazığ’da musiki hayatında cemiyetlerin, devlet korosu ve belediye Konservatuarı’nın nasıl doğduğunu öğrencilerle paylaştı.

SÖNMEZ: UZUN YILLAR GÖREV YAPTIK

Koro Şefi Naci Sönmez, “ 1970 Temmuz ayında Elazığ halk eğitim merkezi müzik okulu bütün müzik kurumlarının ilk başlangıcı olarak söyleyebilirim. Elazığ’da Kültür Bakanlığına bağlı Devlet Klasik Türk müziği korosu var. Bu kurum resmi bir sanat kurumu, müziki cemiyetinde uzun yıllar görev yaptık. Arkadaşlarımızla birlikte bu faaliyetlerden sonra o dönemin 1990 yani 29 sene önce, o zamanın kültür bakanı Namık Kemal Elazığ’a geldi. Ve musiki cemiyetimizden bir faaliyet istendi. Biz o faaliyeti Harput sanat müziği olarak sunduk. Ve halk oyunlarımızla karşıladık. Ve sohbetimiz sırasında bizden ne istediğimizi sordular. Ve kurumumuza bir devlet korosu kazandırdılar” dedi.

YAPICI: ÖNEMLİ BİR TECRÜBE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zülfü Yapıcı, “Sayın koro şefimiz sayesinde kulaklarımızın pası silindi. Bize bu anlamda böylesine bir koro veren, Sayın Naci Sönmez’e teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ve bu süreç içerisinde yeni Türk müsikisini çocuklarımıza severek, yaşayarak dinlemeleri açısından önemli bir tecrübe olacağını düşünüyorum” diye kaydetti.

Naci Sönmez ile bilim sanat merkezi öğrencileri ile olan söyleşisi müzik dinletisi ile sona erdi.