Maden İlçesi Nalkıran Köyünde iki önce yağan aşırı yağmur sele neden oldu. Selin toprağı aşındırması ile heyelan meydana geldi.

Köyde sel ve heyelanın oluşturduğu tahribat İl Özel İdaresi ekipleri tarafından giderilmeye çalışılıyor.

Heyelan ile ilgili konuşan köylülerden biri, “Heyelan ile ilgi 2 gün önce köyümüze yağmur yağdı ve heyelan oldu. Devletimizden sağolsun çalışmalar yaptı ”dedi.

“BİZ NE ZAMAN NE RİCA ETTİYSEK İL ÖZEL İDARE YARDIMCI OLDU”

Olayın İl Özel İdaresine bildirilmesinin ardından ekiplerin hemen seferber olduğunu ve köyde geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Köy Muhtarı İzzet Aydın, “Yağan yağmurdan dolayı köyümüzün genelinde çok aşırı bir afet söz konusu olduğu için hemen İl Özel İdarede sorumlu olan kişilerde irtibata geçtik ve sağolsunlar hemen gelip yerinde incelediler. İl genel meclisimizdeki sayın Suphi Özay’ı rahatsız ettik. Sağolsunlar biz ne zaman ne rica ettiysek yardımcı oldu. İl Özel İdaremiz şefi tarafından gelip yerinde inceledikten sonra kepçemiz arızalı olmasına rağmen fedakârlık yapıp artık kamyonuyla kepçesiyle dozeriyle müdahale ettiler. Geçti sağladık. 1-2 gün içerisinde bu tehlike olan bölgemizi düze çıkarıp vatandaşımızın sorununu çözeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“KÖYLÜYLE, VATANDAŞLA VE DEVLETİMİZİN KATKISIYLA BU SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür eden Muhtar Aydın, “Köy içerisi tamamen taşla dolu. Sağolsunlar kamyonlarla kepçelerle tahrip olan yerleri yaptık. Su şebekeleri tamamen tahrip olmuş, borular tamamen açıkta. Bir kısmının henüz yapamadık. Köylüyle, vatandaşla ve devletimizin katkısıyla bu sorunlar çözülecek” diye kaydetti.

“BİZ GÖNÜLLÜ HİZMETÇİYİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

Ekiplerin köyde çalışmalarına devam ettiğini belirten Maden İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay da, “Şu anda ekiplerimiz halen çalışıyor. Zaman zaman vatandaşlarımızdan duyuyoruz İl Özel İdare çalışmıyor. Eğer il özel idare çalışmıyorsa vatandaşlarında bu saate kadar dışarıda ne işi var. Şimdi köyümüzde büyük tahribatlar meydana gelmiştir. Maddi ve manevi bir zarar yoktur. Vatandaşımızın sağlık güvencesi vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Biz her zaman gece olsun gündüz olsun vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu sayın cumhurbaşkanımızın bize emridir zaten. Biz gönüllü hizmetçiyiz gece gündüz demeden vatandaşımızın hizmetindeyiz. Görüldüğü gibi su şebekelerimizde tahribat meydana gelmiştir ve buda zamanla yapılacaktır” ifadelerinde bulundu.