Büyük Birlik Partisi eski merkez ilçe başkanı Necati Yavuz, Öğretmenevi önünde; Türk Enerji Sen Elazığ Şube Başkanı Kerim Eflatun, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“BİZ ‘CAMİ KUTSALDIR’ DEDİK”

Necati Yavuz, kimseyle bir alacak verecek meselesi olmamasına rağmen 20 Aralık günü 3 kişi tarafından saldırıya uğradığını belirtti. Necati Yavuz açıklamasında “Bundan 10 gün önce, 20 Aralık günü bana 3 kişinin saldırısına maruz kaldım. Tabi bu saldırının amacı neydi, ben neden bu saldırıya maruz kaldım? Benim kimseyle bir alacak verecek meselem yoktu, bir tefeciye borcum yoktu bir namus meselem yoktu. Kan davam yoktu. Peki, bu alçakça bu onursuzca saldırı niye yapıldı? Bundan bir ay önceydi, bölge camisinde ikindi namazını ifah ettikten sonra imam efendi dedi ki ‘sayın cemaat, sayın Mücahit Yanılmaz Belediye Başkanımız arkadaşlarını gönderdi burada konuşma yapacaklar’. Tabi mahallenin sorunlarını beyan ederek. Bizde dedik ki ‘bu cami kutsaldır ibadet hanemizdir. Burada camide herhangi bir siyasi kuruluşun temsilcisi konuşma yapamaz. Burada MHP’ye oy verende CHP’ye oy verende BBP’ye oy verende AK Parti’ye oy verende namaz kılar. Camiler kutsal olması dolayısıyla camilerin özelliği korunmalıdır’ dedik” ifadelerini kulandı.

“CAMİLER BİZİM MABEDİMİZDİR”

Yaşananları köşe yazısında yazdığını belirten Necati Yavuz, “Bunu kendi köşemizde yazdık. Dedik ki sizin niyetiniz mahallede sorunları konuşmak ise il başkanlığının yönetiminde olan, mahalle temsilcileri mahalle muhtarları koordine olur, bir sosyal tesis ayarlanır orada mahalleli davet edilir, muhtar davet edilir ve mahallenin sorunları orada konuşulur tartışılır. Siyasetin etiği de budur. Camileri bir siyasi araç olarak kullanmanın dinimizde de örfümüzde de yeri yoktur. Sayın belediye başkanımız camilerden elini çek Camiler bizim mabedimizdir.  Şayet Elazığ’la yüzleşmek istiyorsan, Elazığ’da sorunlarımı tespit etmek istiyorsun, basınımızı, sivil toplum örgütlerini, üniversitedeki akademisyenlerimizi Kültür Merkezine davet eder şehirle yüzleşirsin. Neleri yaptık neleri yapamadık diye karşılıklı konuşulur ve buda Elazığ’da bilgisini fikrini beyan eder” dedi.

“ELAZIĞ ADALETSİZCE YÖNETİLİYOR”

Elazığ’da bu tarz saldırıların daha öncede olduğunu belirten Necati Yavuz, “Bu saldırı ilk kez yapılan bir saldırı değil. Kim ki Elazığ’a el attı kim ki Elazığ konusunda bir yanlışa parmak bastın saldırıya uğradı. Kıymetli kardeşim Sayın Nafiz Koca kardeşim alçakça saldırıya uğradı. O dönemde encümen olan Murat Ünal abim alçakça bir saldırıya uğradı. Ne için bu saldırılar yapılıyor. Kim ki Elazığ’da yanlış olan belediye yönetiminde bir konuya parmak bastığında ya ürkütülmek ya sindirilmek ya da korkutulmak isteniyor. Bizde diyoruz ki bizim bir davamız var. Bizim davamız Allah rızası için ülkemizdir, vatanımızdır, ezanımızdır, kuranımızdır, aşkımız olan Elazığ’ımızdır. Eğer Necati Yavuz şehadeti Elazığ’a huzur getirecekse ben buna da razıyım. Fakat bu sessizliğe bu haksızlığa sus demeyeceğiz, demememizde lazım. Fakat görmekteyim ki gerek Elazığ medyası gerekse Elazığ halkı günlerdir bu konuyu beyan etmemize rağmen istediğimiz duyarlılığı göstermiyor. Ben bir ihaleci değilim bir mafya değilim. Herhangi bir olumsuz şeyin peşine düşmedim. Dedim ki Elazığ kötü, adaletsizce yönetiliyor. Elazığ rant temin edilerek yönetiliyor. Elazığ’ın gençliğinin ne hale geldiğinden kimin haberi var. Eğer siz Elazığ’ın sorunlarını tespit edecekseniz camilere değil, kahvelere gidin, hapishanelere gidin. Hapse düşmüş insanların çocukların, işsiz kalmış insanlara gidin onlara bir imhan sunun, fabrika açın. Elazığ hangi büyük projeyi, hangi yatırımı getirme noktasında çaba gösterdiniz. Rutin işlerden başka bir şey yapmadınız ki. Toplumun karşısında çıkıp maşallah inşallah deyip toplumu kandırmaya son vermeniz lazım. Ben burada tekrar beyan ediyorum, diyorum ki Elazığ susmayacaktır, susmamalarıdır” ifadelerini kullandı.

“KABADAYILARININ BİLE BİR ÖRFÜ VARDIR”

Necati Yavuz, “biz demokratik hiçbir gayri meşru davranışımın dışına çıkmadan Elazığ’ın haklarını savunacağız. Buradan tekrar sesleniyorum. Ey bu saldırıyı azmettiren insanlar ey bu davranışı yapan acizler hangi para karşılığı, hangi küçük menfaat için satıldınız. Yastığa başınızı koyarken bir düşünün sizin hangi namusunuza, annenize bacınıza ailenize bir sözüm hakaretim yok. Sizin benimle alıp veremediğiniz ne ki siz bana bu saldırıyı yaptınız. Bunun için ben şunu söylüyorum, Evliyalar şehri Elazığ, ey yiğitlerin harman olduğu şehir, nasıl bu hale geldin, nasıl çakallar türedi senin yurduna. Elazığ’ın kabadayılarının bile bir örfü vardır. Mazlumu korur zalime karşı dururdu. Ama görmekteyiz ki 3-5 kuruşa satılan insanlar tarafından yönetilmeye çalışılan bir şehir var. Bunun için buradan sayın yetkililere sayın valime sayın milletvekillerime sayın emniyet müdürüme sesleniyorum. Bu şehre sahip çıkmazsanız, kamera görüntülerinden tespit edilen bu insanlar kanun karşısında çıkmaz ise bunlar gizlenirse herhangi bir gün bunları engellerse 5 yıl sonra Elazığ’ın her bir mahallesi çete olacak ve bunlar tarafından yönetilecektir. Bu yüzden tekrar söylüyorum. Gerekirse İçişleri bakanına gerekirse sayın cumhurbaşkanına ulaşmanın yolunu bulup bu konuyu oralarda taşıyacağım. İnsanlar çıkara menfaate ram olmuş.  Biz ahiretimizi dünya için satmadık biz dünyamızdan vazgeçtik ahiretimiz için” dedi.

“İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz koca’da,20 yıldır gazetecilik yaptığını belirterek; “10 gün önce menfur bir saldırıya uğrayan Elazığ için konuştuğu için menfur bir saldırıya uğrayan Necati Beye destek için buralardayız. Tabi bu Elazığ da ilk değil son da olmayacaktır biz bunun bilincindeyiz. Geçmişte bunu tecrübe edenlerden biri benim. Saldırıyı yapan azmettiren insanlar şunu bilsinler ki 50 defa da saldırıya uğratsanız Elazığ için yüreği yanan insanların yüreğinde ki sesi asla ve asla söndüremeyeceksiniz. İnsanlar sizi eleştirdiği için susturmaya çalıştırdığınız müddetçe girdiğiniz çirkefin içeresinde boğuldukça boğulacaksınız. O çirkef midenize girdikçe bütün uzuvlarınızı çürütesiye sizi öldürecektir. Korkunun ecele faydası yoktur. Biz korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ YİNE BU SOKAKLARDA DOLAŞACAĞIZ”

Nafiz Koca; “Ben 20 yıldır bu şehirde kalem oynatıyorum. 20 yıldır bu şehrin dertlerini güzelliklerini sevdasını dile getiriyorum bir 20 yıl daha getireceğim. Bu 20 yıl içerisinde uğramadığımız saldırı yaşamadığımız sıkıntı çekmediğimiz çile kalmadı ama Allah’a çok şükür bunların hiçbir tanesi inandığımız yoldan geri döndürmedi. Bundan sonrada döndürmeyecektir. Bu kadar insan bir avuç insan Elazığ sevdasına Elazığ için konuşanların susturulmasına tepki göstermek adına buradalar. Bunların şerefi hakkı için ömrümüz sonuna kadar biz konuşmaya yazmaya dertlerimiz ifade etmeye devam edeceğiz.  Bunu sizin o duymayan kulaklarınız algılamayan beyniniz ve hissetmeyen yüreğiniz hissetiz. Elazığ ve Türk kamuoyu birkaç ay sonra görecektir ki bu saldırıyı azmettirenler saldırının yapıldığını duyduğunda ağızları kulaklarına varasıya sevinenler bilsinler ki birkaç ay sonra o bulunduğunuz makamlarda olmayacaksınız. En fazla 30 Mart 2019 da geldiğiniz yere döneceksiniz. Ama biz yine bu sokaklarda dolaşacağız. Biz yine Elazığ’ın caddelerinde insanlarımız ile hemhal olacak yine Elazığ’ın bilinmeyen yerlerinde gurur ile başımız dik yüreğimiz açık bir şekilde gezecek insanlarımız ile hemhal olacağız. Ama sizler gezmeyeceksiniz sizleri bu sokaklarda gezdiremeyeceğiz. Gittiğiniz de bir daha bu şehre dönemeyecek yüz bırakamayacak bu menfur olaylardan artık vazgeçin” dedi.

“SİZİ SOKAKTA GÖRDÜKLERİNDE SELAM VERMEYECEKLER”

EBMC Başkanı Nafiz Koca, “Bırakın bırakında insanlar şu şehri güzelleştirmek için konuşunlar.  Bırakında insanlar bu şehrin dertlerini dile getirsinler.  Bırakın da bu insanlar bu şehirde erk sahibi olan bu şehrin yönetiminde söz sahibi olan insanların Bir şeyler yapması için onları kamçılasınlar. Onları yönlendirsinler onlara Bir şey anlatsınlar. Siz istediğiniz kadar saldırın vurun kırın dökün her kırdıkça vurdukça döktükçe biz yine buralara toplanacağız. Yine bir avuç insana hitap edeceğiz. Yine bir avuç insan nezdinde bütün Elazığ’a ve kamuoyunda sizin için yüzünüzü kirli yüzünüzü göstermeye devam edeceğiz. Dolayısıyla ben bir kez daha söylüyorum. Korkunun ecele faydası yok korkmayın. Bir şeyler yapmak istiyorsanız toplumsal birliği sağlamak adına gelin sizleri eleştiren insanlar ile sizlere yol gösteren insanlar ile oturun bir masa etrafında onların ne söylemek istediklerini sizlere ne anlatmak istediklerini anlayın da bu şehirde birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı sonun aksi takdirde sonunuz belli. En fazla 2 yıl. 2 yıldan sonra bu insanlar sizi gördükten sonra sokakta selam vermeyecekler. Bu vesile ile ben tekrar Necati Yavuz kardeşimize yapılan menfur saldırıyı şiddet ile kınıyorum. Azmettirenleri lanetliyorum. Buraya gelen destek veren omuz veren gönül gönülle burada bu şiddet olayını kınayan bütün arkadaşlarımızı sivil toplum örgütlerinde yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.