Muharrem Ayı’nda gelenekselleşen aşure dağıtımı Elazığ’da da birçok yerde gerçekleşti.

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ’de bunlardan sadece biriydi.

“ÇOK GÜZEL BİR AY”

Elazığ Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, “Aşure ayı biz Müslümanlar için çok önemli bir ay olmakla birlikte birçok Peygamberimizin de dualarının kabul edildiği çok mükemmel bir ay. Peygamber efendimiz de Ramazan’dan sonra en fazla makbul olan orucun bile Muharrem ayında tutulan oruç olduğunu söylemekle birlikte yine bahsettiğim gibi bir çok Peygamberin, işte Hz. Adem’in duasının kabul edilmesiyle birlikte, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkarılması, buna benzer birçok Peygamber’in de dualarının kabul edildiği çok güzel bir ay” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR ALIŞKANLIK”

İlk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen, “Güzel bir etkinlik, güzel bir alışkanlık. Bu kadar yiyeceğin bir arada olup da tat veren bir yiyecek başka var mıdır bilmiyorum ama bu Muharrem ayında bunun olması çok güzel bir şey. Okulumuzda ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik, inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Gazetecilik Alan Şefi Ayhan Sarıkaya’da, “Muharrem ayı kardeşlik demek, bereket demek, dostluk demek. Böyle bir etkinliğin okulumuzda düzenlenmiş olması çok güzel. Yeni oldu, hayırlı olsun, devamı gelsin diyoruz. Öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiğini, zevkle yediklerini görüyoruz. Çok güzel, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.