Nefes ve Semahlarla Baskil - Keban konseri 21 Ocak Pazartesi günü saat 18.30’da Nurettin Ardıçoğlu kültür merkezinde kulakların pasını silecek.

ÇAM: İLK DEFA ELAZIĞ’DA BÖYLE BİR KONSEPTE BİR KONSER

Sanatçı Aygün Çam, “Yaklaşık olarak 2 yılı aşkın bir süredir yaptığımız bir çalışmanın sonucunda Elazığ’da bir ilk olacak. İlk defa Elazığ’da böyle bir konsepte bir konser. Başlığını hemen belirtelim, nefes ve semahlarla Baskil – Keban. Açılım olarak söylersek TRT Repertuarında yer alan Keban ve Baskil yöresine ait semah ve nefeslerden oluşacak bir konserimiz. 21 Ocak Pazartesi saat 18:30’da başlayacak, yer olarak ta Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşecek”diye kaydetti.

ÇAM: BU YÖNÜ BİRAZ EKSİK KALMIŞ GİBİYDİ

Bu konseptte bir konserin Elazığ’da ilk olduğunu söyleyen Sanatçı Aygün Çam, “Konserimiz 2 bölüm şeklide toplamda 12 eserden oluşacak. Birinci bölümde 6 eserimiz var. Birinci bölüm Nefes ve Semahlarla Baskil. İkinci bölümde ise 6 eserden oluşuyor. Ağırlıklı olarak Nimri dedemize ait olan nefesler ve 2 semahımız var. İkinci bölümde ise nefes ve semahlarla Keban diye. Dediğim gibi bu konsepte ilk defa böyle bir konser olacak. Elazığ yöresi genellikle Harput musikisi ile ön plana çıkmış zengin bir kültüre sahip. Bu zengin kültürün yanında birde halk ozanlığı geleneği de mevcut Elazığ’da. Bu yönü biraz eksik kalmış gibiydi. Daha çok ön plana çıkmamıştı. Bizler yaklaşık olarak 2 yıllık çalışmalarımız sonunda bu nefes ve semahları ile bir araya getirerek bunu Elazığ İl Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde Elazığ halkımıza ücretsiz bir şekilde sunacağız. Tüm Elazığlı vatandaşlarımızı konserimize bekliyoruz”dedi.