Nevruz Kutlamaları

Nevruz bayramı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Nevruz Kutlamaları

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından nevruz bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğretmen evi önünde düzenlenen 21 Mart nevruz bayramında demirler dövüldü, ateşten Sahabet atlandı, mehteran gösterisi yapıldı ve halk oyunları oynandı. Ayrıca dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ yaptığı konuşmada, nevruz yeni gün, yeni yılın ilk günüdür diyerek, “Bugün gece ile gündüzün eşit, günlerin uzayıp, sıcakların artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır.  Bugünlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından, nevruz günleri baharın da başladığı günlerdir. Bayram birlikte sevinme, neşelenme ve beraber eğlenmek demektir. Bayramlarımız da karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün ulusça bir arada kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Bütün bu özellikleriyle nevruz Anadolu’muzda ve şehrimizde yaşattığımız önemli bir kültür değerimizdir” dedi.

Demirdağ, ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramın sonsuza dek kutlanabilmesinin, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğine ve bilincine bağlı olduğunu söyledi.

Demirdağ sözlerine şöyle devam etti: “Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sıcak günlerini mutlulukla geçirebilmemiz için doğa ve çevremizde tam bir uyum içinde yaşamamız onu sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir. Atalarımızdan gelen bu güzel geleneği sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla nevruzunuzu kutluyor, hepinize sağlık mutluluk diliyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137