Elazığ’da uzun yıllardır Eğitim ve araştırma hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan, Uzman Doktor Oktay Kapan, Medical Park Hastanesi’nin hekim kadrosuna dahil oldu.

“TAMAMLAYICI HASTALIK HİZMETLERİ İLE İLGİLENMEKTEYİZ”

Nöroloji hastalıkları, tanı ve tedavisi hakkında bilgiler veren Kapan, “Günümüz insanının baş belası olan baş ağrısı ve türleri yani migren baş ağrısı yaygın vücut ağrıları kol ve bacaklarda uyuşma üşüme, halk arasında felç olarak adlandırılan inme, beyin kanaması, titreme, Parkinson hastalığı, unutkanlık, olayları karıştırma ile görülen bunama alzaymır gibi hastalıklar sara, epilepsi nöbetleri gibi bazı hastalıkları sayabilirim. Biz burada nöroloji hastalıklarının tanısı yanında tamamlayıcı hastalık hizmetleri ile ilgilenmekteyiz. Bunlar nöralterapi, hacamat tedavisini sayabiliriz”dedi.

“İLK VE YAYGIN OLARAK TARAFIMDAN YAPILMAKTADIR”

Nöralterapi otonom sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların tanı ve tedavisinde uygulanan tıbbi bir yöntem olduğunu söyleyen, Uzm. Dr. Oktay Kapan, “Nöralterapi ile her türlü baş ağrısı migren baş ağrısı gerilim baş ağrısı gibi hastalıklar, baş dönmesi boyun sırt ağrısı, kol bacak bel diz ağrısı, kas eklem ağrıları sayılabilir. Terapi ilimizde ilk ve yaygın olarak tarafımdan yapılmaktadır” diye kaydetti.

“GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMASI GEREKİR”

Ozon, atmosferin bir kaynağı ve oksijenin yüksek enerjili hali olduğunu, Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ozonun dünyadaki yaşam için ne denli önemli olduğunu son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını söyleyen, Dr. Kapan, “Tamamlayıcı tıp tedavi şekli ozon uygulamasıdır. Dünyada benimsenmiştir. Ülkemizde son yıllarda kabul edilmiş, sağlık bakanlığı tarafından kabul görmüştür. Kullanılan cihaz ve malzemelerin doğru olması gerekir. Özellikli malzemeler dışında kullanılan malzemeler faydadan çok zara vermektedir. Ozon tedavisi almak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gerekir. Ozon sanatlarının kabul ettiği ozon belgesiyle kullanmaktayız”açıklamalarında bulundu.

“UZAK DURMASINI TAVSİYE EDERİM”

Hacamat tedavisinin içeriği hakkında bilgiler veren, Uzm. Dr. Oktay Kapan, “Herkesin çok iyi bildiği ve çok sevdiği hacamat kupa uygulamasıdır. Hacamat işleminin yetkisi olmayan kişilerce yapılması sağlık bakanlığınca sadece yetki verilen kişi tarafından yapılması söylenmiştir. Elinde yetkisi olmayan yapılan hacamattan insanların uzak durmasını tavsiye ederim. Hacamat baş, bel, boyun ağırsılarında girip nezlede kullanılmakta”ifadelerinde bulundu