Numan Kurtulmuş, Anadolu Sohbetleri'nin Konuğu Oldu

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Sohbetleri programına katıldı. Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da katıldığı programda; AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Numan Kurtulmuş, Anadolu Sohbetleri'nin Konuğu Oldu

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından başkent Ankara’da “Anadolu Sohbetleri” programı düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un katıldığı programa; Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve ulusal gazete ve televizyonlarının Ankara temsilcileri de katıldı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ AKBIYIK İLE ELAZIĞ’I GÖRÜŞTÜ

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile bir araya gelerek Elazığ’la ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU ÜLKEDE TERÖR BİTECEKTİR”
Programda konuşma yapan Kurtulmuş, bu sabah Adana’da çevik kuvvet servisine gerçekleştirilen bombalı saldırıya değinerek, “Terör saldırısı nedeniyle üzüntülerimizi ve terörü lanetlediğimizi belirtmek istiyorum. PKK’nın ağır bir baskı altında kalıp neredeyse yok olmaya doğru gittiğini görüyoruz. Yaz aylarında orman yangınlarına başladılar, son günlerde bazı fabrika yangınlarında terör örgütünün parmağı olduğu şeklinde bilgilerimiz var. Henüz tam netleşmemekle birlikte şekli itibariyle bir terör saldırısı olduğu ve bunun da PKK terör örgütü tarafından yapıldığı şeklindeki emareler ortadadır. Yaralanan kardeşlerimize şifa diliyorum. Zırhlı araca karşı yapılmış olması daha vahim bir sonucun ortaya çıkmasına engel oldu. Bedeli ne olursa olsun bu ülkede terör bitecektir. Bu kararlılıktan vazgeçmeden her yerde her alanda Türkiye düşmanlarına, terörü bir silah olarak kullananlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu terör saldırısının Cumhurbaşkanımızın BM konuşmasından sonra vuku bulması ciddi bir şekilde endişeleri körüklüyor” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA SİYASETİNDE ÖNEMLİ ETKİLER OLUŞTURABİLİR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya değinen Numan Kurtulmuş, “Büyük bir fikri bütünlük içerisinde ortaya konulmuş bir konuşmaydı. Cumhurbaşkanımız ekonomi alanındaki küresel adaletsizliklerden, uluslararası terörün boyutlarına kadar, kaçak göçmenler meselesinden Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın zorluklarına kadar ama bütünüyle Türkiye ve Orta Doğu coğrafyasını da aşarak küresel ölçekte hem sorunların neler olduğuna dikkat çekmesi hem de bunların nasıl çözüleceğine yönelik görüşlerini dile getirmesi, uluslararası camia bakımından bir dönüm noktası olabilecek bir konuşmaydı. Bu konuşmanın sonuçları dünya siyasetinde önemli etkiler oluşturabilir. Türkiye’nin liderliğini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel liderliğini bu konuşma ortaya koymuştur” diye konuştu.

“AK PARTİ KUŞATICI BİR PARTİDİR”
AK Parti olarak seçimi bütün yönleriyle değerlendirdiklerini belirten Kurtulmuş, “Bu seçimlerin AK Parti yüzde 45 oy oranıyla açık ara birinci partisi olmuştur. Bazı şehirlerde İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirlerde seçimlerinin kaybedilmesi üzerine uzun uzun müzakereler yapıldı. Bu müzakereler ile birlikte tespitler, değerlendirmeler gündeme geldi. Bundan sonraki süreçte AK Parti kendisine yeni bir yol haritası belirlemeye başladı. Partinin kongre süreçlerinin Ekim ayından itibaren başlayacak olması, seçim sonrasındaki süreç ve 2023’e hazırlanma süreci bakımından bir yenilenme, çoğalma, büyüme imkanı vermesi bakımından önemlidir. Bu anlamda da ilçelerimizden başlayarak yeni insanları, bu davaya şuurla bağlı olan arkadaşlarımızı, toplumun farklı kesimlerinden itibarı olan güçlü isimlerle partinin yeniden güçlenmesini, kadrolarını zenginleştirmesini, söylem alanında da AK Parti’nin kuruluşundan bu yana en temel özelliğinden olan 4 temel özelliğini yeniden vurgu yaparak yolumuza devam edeceğiz. AK Parti yerli milli, demokrat, reformcu bir partidir ve AK Parti kuşatıcı bir partidir. Türkiye hassas bir noktada. Türkiye’de içerde politik olarak farklılıklarımız olabilir, siyasi partiler Türkiye’nin meselelerine ilişkin farklı görüşlerde olabilir ama ortak milli meselelerimizde buluşabilmek, meselelerimizi müzakere ederek yolumuza devam etmek zorundayız. Biz bütün siyasi partilerinde bu diyalog zeminine katkıda bulunmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HDP İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS ORTAYA ÇIKTI”
Diyarbakır’da HDP il binası önünde eylem yapan annelere ilişkin Kurtulmuş, bunun siyasi tartışma konusu yapılmayacak kadar önemli bir mesele haline getirilmesine dikkat çekti. Kurtulmuş, “Burada AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti’nin ortak bir tavır göstermesi lazım. Annelerin verdiği bu mücadeleyi küçültmeye kimsenin hakkı yok. Hep beraber, Kılıçdaroğlu’da dahil bu meselenin arkasında dursunlar. Herkes sözleriyle Diyarbakır annelerine destek versin. Burada HDP içinde büyük bir fırsat ve şans ortaya çıkmıştır. HDP, PKK eli kanlı bir terör örgütüdür, dağa kaçırdığınız bu annelerin evlatlarını getirin diye bir çağrıda bulunsun. Diyarbakır annelerini desteklesinler. Gitsinler nereden, ne şekilde getirebiliyorlarsa o annelerin evlatlarını getirsinler de o annelerin acılarına ortak olsunlar. Bunu yapamıyorlarsa örgüte çağrıda bulunsunlar. Şu evlatları geri gönderin, bu insanlarda huzur içinde yaşasınlar diye insani bir çağrı yapsınlar. Korkarım ki bunu yapamayacaklardır ve örgütün gölgesinde kalarak siyaseti sürdürmeye devam edeceklerdir” açıklamasını yaptı.

“FETÖ İLE CİDDİ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMİŞTİR”
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" sözlerinin sorulması üzerine Kurtulmuş şu açıklamada bulundu:

“FETÖ ile mücadele meselesi uzun yıllar sürecek olan mücadeledir. Kim neresinde FETÖ’ye bulaşmışsa hepsini bulup yargı önüne çıkartmak vazifemiz olmalıdır. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Toplumun her hücresine bir zamanlar sirayet etmiş bir yapı. Şeklini değiştirdi şimdi, kendisini kamufle ederek gizli bir şekilde varlığına devam ettiği şeklinde emareler var. Bu devletin, milletin mücadelesidir. Abdulhamit Gül, uzun yıllardır tanıdığım çok değerli bir arkadaşımız. Hayatının hiçbir döneminde FETÖ’ye bulaşıklığı olmayan pırıl pırıl bir insandır. FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele etmiştir.”

“HER İKİ PARTİ İÇİNDE BİZİM AÇIMIZDAN BİR RİSK GÖRMÜYORUM”
“Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partiler AK Parti’ye zarar verir mi?” sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, “AK Parti’den bu süreç içerisinde ayrılmaların hiçbir politik karşılığı olmadığını, AK Parti’ye de zarar verecek bir çalışma olmadığını düşünüyorum. Bir siyasi parti kurmak, toplumdan oy almak zor süreçlerdir. Öngörülen bu partiler kurulursa, teşkilatlanmaları vesaire bunların büyük bir vakit alacağını görmemiz lazım. Şöyle olmamasını temenni ederim: Türkiye’de son seçimle birlikte ortaya çıkan Erdoğan karşıtı bir cephe. İnşallah Erdoğan karşıtı cepheye destek verecek, buradan koparılacak ufak puanlarla Erdoğan karşıtı cephenin kuvvetlenmesini sağlayacak bir noktaya gelmemelerini, düşmemelerini temenni ederim. Her iki parti içinde bizim açımızdan bir risk görmüyorum” cevabını verdi.

“CUMHUR İTTİFAKININ TEMEL İLKELERİNİ KORUMAK ÜZERE MÜCADELE EDİYORLAR”
Kurtulmuş, bir gazeteci tarafından sorulan, “İYİ Parti ile AK Parti arasında bu süreçte bir yakınlaşma görebilir miyiz?” sorusuna karşın şunları dedi: “Cumhur İttifakı masa başında kurulmuş bir ittifak değildir, siyasi pazarlık sonucu ortaya çıkmış bir ittifak değildir. AK Parti ve MHP, ikisi birleşmiş olan aynı tek bir parti olan siyasi parti değildir. Her iki tarafta samimi bir şekilde Cumhur İttifakının temel ilkelerini korumak üzere mücadele ediyorlar. Seçimden sonra da her iki tarafın iradesiyle bu ittifak yoluna devam edecek. Karşı taraftaki ittifakın çizgisi nedir? Erdoğan düşmanlığı. Millet İttifakı bugüne kadar kendi ittifakını temel çerçevesinin ne olduğunu söyleyen bir tek cümlelerini duymadım. İttifak milletin gönlünde gerçekleşirse olur. Partiler sadece milletin gerçekleştirdiği şeyi bir şekilde bunu sonuçlandırır.”

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK BİR SİYASİ LİDERİN KENDİ HAKKIDIR”
Kabine değişikliği olacağı yönündeki iddiaları cevaplayan Kurtulmuş, “Seçim sonrasındaki çok geniş bir şekilde parti tabanıyla, milletvekillerimizle, il başkanlarımızla, illerdeki sivil toplum kanaat önderleriyle geniş istişareler yapıldı. Ne söyleniyor, ne talep ediliyor bunların hepsi biliniyor. Kabine değişikliği yapmak bir siyasi liderin kendi hakkıdır ve istediği zaman yapabileceği bir husustur. Her zaman Cumhurbaşkanımızın kendi uhdesinde olan bir şeydir. Gerekli gördüğü zaman gerekli gördüğü şekilde bu takdir Cumhurbaşkanımızındır. Sahada nelerin konuşulduğunu, hangi taleplerin olduğunu Cumhurbaşkanımız bizzat biliyor” dedi.

“ERKEN SEÇİM YOK”
Erken seçim tartışmaları hakkında ise Kurtulmuş şu değerlendirmeyi yaptı: “Seçimler 2023 yılında vaktinde olacaktır. Türkiye’nin bu ortamında seçim tartışmalarının gündeme getirilmesi Türkiye’nin gündemine yarar sağlamayacaktır. Milletimiz bundan sonra icraat bekliyor. 2023’e kadar icraat yapacak bir hükümet iş başındadır, 2024’e kadar da icraat yapacak belediye başkanları iş başındadır”

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 16:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137