Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum engellilerin kullanabileceği şekilde dizayn edilmeyen binalara ruhsat ve iskan verilmeyeceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek. Çevre ve İmar konusunda uzman hakimlerin görev aldığı ihtisas mahkemeleri kuruluyor" dedi.

"RUHSAT VE İSKAN VERİLMEYECEK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberindeki heyetle birlikte Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mahalle iftarına' katıldı. Yaklaşık 5 bin Mamaklının katıldığı iftar programında konuşan Bakan Kurum, engelliler için yapılan düzenlemeyi açıkladı. Kurum, "Engelli kardeşlerimiz için yaptığımız bir düzenlemeyi ilk defa sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün de Resmi Gazetemizde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık olarak yapı denetimde yeni bir düzenlemeye gittik. Bu düzenlemeyle bundan böyle; engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek. Bu çalışmamız sadece küçük bir adım, bunun devamı gelecek. Şehirlerimizi, binalarımızı engellilere uygun hale getireceğiz. Camiye, okula, hastaneye giremeyen, sosyal hayata entegre olamayan hiçbir engelli kardeşimiz kalmayacak" dedi.