Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantıları Sona Erdi

Elazığ Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları gerçekleştirilen ilk oturumu ile başladı. Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ilk oturumda sona erdi.

Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantıları Sona Erdi

Elazığ Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları gerçekleştirilen ilk oturumu ile başladı.

Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda öncelikle gündem dışı maddeler alınarak, gündeme alınması kararlaştırıldı.

Mecliste bir de seçim heyecanı yaşandı. Belediyenin gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerini denetlemek üzere denetim komisyonuna üç üye seçimi gerçekleştirildi.

Denetim komisyonuna AK Parti’nden Erkan Akpınar, Gülersem Çopur, MHP’den de Behçet Susmaz aday olarak gösterildi.

Aday gösterilen isimler, meclis üyeleri tarafından denetim komisyonuna seçildi.

Meclisin bir diğer gündem maddesini ise, Halk Ekmek Fabrikası kurulması ile ilgili Hukuk Komisyonunun raporu görüşüldü.

Hukuk komisyonunun aldığı karar ile birlikte Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikasının kurulması meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Meclis’ten bir de Elazığ Belediyesi Toplu Taşıma ücretlerine zam kararı çıktı. Geçtiğimiz aylarda minibüslerde taşıma ücretleri tam 3 lira, öğrenci 2 lira 50 kuruş olmuştu.

Meclise gelen gündem maddesi meclis üyeleri tarafından tartışıldı.. Bazı meclis üyeleri zam kararına karşı çıktı.

Görüşmenin ardından Belediyenin halk otobüslerinde tam 3 lira, öğrenci ise 2 lira 25 kuruş olması kararı meclisten geçti.

Meclis üyeleri, Harput’un UNESCO Dünya Mirası listesine alınması amacıyla yapılacak olan çalışmalar için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yetki verilmesi kararını kabul etti.

Mecliste tansiyonu yükselten gündem maddesi ise Mornik Mahallesi’nde mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait arsaların satışı veya takası için Başka Şerifoğulları ve Encümene yetki verilmesi oldu.

EBUAŞ’ın sermaye artırımı ile ilgili gündem maddesi görüşülürken Meclis Başkan Vekili Aydın Kara, hayırsız evlat yorumunu yaptı.

Şirketin sermaye artırımı ile ilgili gündem maddesi uzun süre meclis üyeleri tarafından görüşüldü

Ocak ayı toplantıları gündem maddelerinin görüşülmesi ile tamamlandı.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2022, 20:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Huzeyfe
Huzeyfe - 2 yıl Önce

Ne oldu şehrin İmar Planı,tık yok Şehir merkezi ve periferisi haraba halinde,asıl en önemli mesele bu.

aman bunlar yapmasın
aman bunlar yapmasın @Huzeyfe - 2 yıl Önce

inşAllah bunların dönemi bitene kadar yapmazlar da yol genişletmeyi vaat eden birini seçene kadar. (parti fark etmez bu vizyon ve cesareti olan hangi aday olur sa oylar ona) bu çapsızlar yaparsa tüm yolları alır 4-5 metre yaparlar şehrin geleceği perişan olur . yapmasalar daha iyi hangi şehirse kalmış artık yapışık düzen 6-7 metrelik yol. ama bunlar tüm yolları en dar yola çevirmeye çalışıyorlar

Harputlu
Harputlu - 2 yıl Önce

Kat sayısı az verildi üstüne üstlük mütahitler de iki katı para isteyince ekonomide bozuk kimse ev yaptıramaz bu durumda harebe bir şehir gibi oldu bir an önce kat sayılarını arttırıp cazip hale getirmek lazım bence

Ali
Ali - 2 yıl Önce

Bu sehire yeni imar yerleri lazim bir an once inssat ruhsatlari verilip depremde yikilan yerlerin hemen yapilip sehrin eski haline gelmesi lazim imarada yeni yerler acilip ev vede arsa fiyatlarini asagi indirir acilacak yeni imar yerleri su an en ucuz ev 500 milyar arsalar cok pahali yeni imar yerleri acilirsa ragbette olur fiyatlarda ucuzlar belediye neden bu ise el atmaz anlasilir gibi degil

SIRADAKİ HABER

banner137