Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yılı nedeniyle, Türk Ocakları Elazığ şubesinin düzenlediği ocak başı sohbetlerinde “Atatürk ve Liderlik” konusu anlatıldı.

         Türk Ocakları Başkanı Dr. Bilal Bulut’un konuşmacı olarak katıldığı sohbetlerde, Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve dua ile anarak, “Her milletin belli ölçüde milli şuurları vardır bu milli şuurları da belli ölçüde ayakta tutan elbette bazı taşıyıcı kolonlar vardır. İşte bunlar içerisinde tarihi olaylar ve kahramanlar veya olayların örgüsü bu milli şuurları ayakta tutan taşıyıcı kolonlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunlardan birisidir” ifadelerini kullanarak Atatürk ve liderliği hakkında bilgiler verdi.

Atatürk’ün  Yeni Türk devletini inkılaplarla geliştirmek için çabalayan bir lider olduğunu söyleyen Bulut, “Bu özellikleri onun Türk milletinin lideri olmasında büyük önem taşımaktadır. Fakat Atatürk’ün bu özelliklerinin yanı sıra pek çok kişisel özelliği de vardır. Bunlardan birisi ise Atatürk’ün idealist olmasıdır. Atatürk’ün idealizmi milleti motive etmiştir. Öncelikli hedefi işgal altındaki vatan toprağını kurtarmak olmuştur. İş vatan toprağını işgal altından kurtarmakla bitmemiş ve bu vatan topraklarında yeni bir yönetimi yeni bir düzeni kurma çabası takip etmiştir” Atatürk’ün idealizminden bahsetti.