ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu seçimleri yapıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde eski başkan .habip Karaçorlu başkan seçildi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞRETMELERİMİZE MİLLİ VE MANEVİ DÜŞÜNCELERİMİZİ AKTARMA GAYRETİ İÇİNDE OLDUK”

Eğitimin önemini kavradıklarını belirten ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Habip Karaçorlu, “Bizler şuurlu öğretmenler derneği olarak 2006 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. O zamandan bu zamana kadar eğitim ve öğretimin her alanında çeşitli faaliyetler düzenledik. Eğitimin milli ve manevi doğrultuda gelişmesi öğrenci ve öğretmenlerimizin milli ve manevi duygu düşüncelerde donamaması noktasında uluslararası eğitim konferansları, yerel eğitim şurası, bireysel konferanslar, çeşitli sohbet seminer eğitim çalışması olmak üzere yine okullarda düzenlediğimiz konferanslarla öğrencilerimize öğretmelerimize milli ve manevi düşüncelerimizi aktarma gayreti içinde olduk. Bizler eğitimin önemini kavramış öğretmenleriz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmayacağına inanıyoruz. Genel merkezimiz çeşitli çalışmalar yapmakta ve raporlar hazırlamakta. Bu çalışmalar neticesinde eğitim konusunda birçok aksaklık giderilmişti”dedi.

“EĞİTİM HER ŞEYDİR. BÜTÜN KARİYER SAHİPLERİ EĞİTİM TEZGAHINDAN GEÇMEKTEDİR”

Eğitimdeki çıkmazları gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Habip Karaçorlu, “Üniversiteye çevresi eğitim camiası bakanlık düzeyinde kariyer sahibi insanlarla bilgilerimizi paylaşıyoruz. Gayret etmeye devam edeceğiz. En son düzenlendiğimiz uluslararası konferansında eğitimdeki çıkmazlarda olanlar gün yüzüne çıkarıldı. Eğitimdeki çözüm yollarını kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz. Eğitim her şeydir. Bütün kariyer sahipleri eğitim tezgahından geçmektedir. Bu tezgâh düzgün olursa, insanlar düzgün çıkar. Eğitimin ülkemizin en önemli sorunu olduğuna inanıyoruz. Gençlerimiz arasında zararlı alışkanlıkların olduğunu görüyoruz. Ülkemizin ilerlemesi kalkınması maddi ve manevi kalkınması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bize katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MİLLETLERİN VE TOPLUMLARIN OLUŞUMUNDA EĞİTİMİN KATKISI ŞÜPHESİZ Kİ EN BÜYÜK DEĞERDİR”

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Kaya, “Milletlerin ve toplumların oluşumunda eğitimin katkısı şüphesiz ki en büyük değerdir. İnsanların ve toplumların hamurunu yoğuran yegane şey eğitim ve bunun en önemli ögesi olan öğretmelerdir. Bunun için Şuurlu Öğretmenler Derneği her alanda teşkilatlı bir şekilde ahlaklı ve maneviyatı düsturunu yayamaya çalışmakta ve eğitim sisteminin ahlak ve maneviyatı önceleyerek bir yapıya bürünmesidir sağlamayı öngörmektedir. Bütün çalışmalarımız bu mübadele devam etmektedir. Biz ÖĞ-DER Şuurlu öğretmeler rahmetli Erbakan hocamızın 2005 yılında önderliğini yaptığı bir dernek olarak kurulduk ve 65 ilde teşkilatlandık ”diye konuştu.