ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şubesi tarafından “Arakanlı Kardeşinle Lokmanı Paylaşırmısın?”  Hayır kermesi düzenlendi.

Kermeste birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler sergilendi.Hayır kermesinde önce kuranı kerim okundu.Ardından Kermesin açılışı gerçekleşti.

“ELAZIĞLI HEMŞERİLERİMİZ BÜTÜN ÜMMETİN FAKİRLERİNE YETİMLERİNE EL AÇMIŞTIR”

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Habib Karaçorlu, düzenledikleri kermesin önemine değindi, tüm Elazığlıları kermese davet ederek “ 4 yıldan beri Myanmar da Arakanlı Müslümanlara büyük bir bakı ve zulüm oldu. Evleri yakıldı. Hatta diri diri yakılanlar oldu. Bu zulüm karşısında Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz komşu ülke Bangladeş’e hicret etmek göçmek zorunda kaldılar. Ancak oraya giden bütün arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre şuan da 1 buçuk milyona yakın Arakanlı Müslüman Bangladeş’te çok ağır şartlar altında çok çaresiz çok muhtaç durumdalar. Tepkisiz kalamazdık. Orada ki kardeşlerimize bu kermesi düzenledik. Elazığlı hemşerilerimiz bütün ümmetin fakirlerine yetimlerine el açmıştır. Kucak açmıştır. Bu kermesimizde inşallah bu şekilde hayırla netleşecek. Buradan elde edilen gelir Arakanlı kardeşlerimize Can Suyu Derneğimiz aracılığı ile gönderilecektir.