24 Kasım öğretmenler gününde bir yandan bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi anımsarken; diğer yandan da öğretmenlerin yaşadığı şiddet başta olmak üzere birçok konu da çözüme kavuşabilmesi amacıyla yüksek sesle dile getiriliyor.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habip Karaçorlu, eğitim ve öğretimin temel taşının öğretmen olduğunu anımsatarak, nesilllerin şekillenmesinde en önemli rehber olduğunu söyledi.

KARAÇORLU: ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDET HAREKETLERİNİ ÜZÜLEREK İZLEMEKTEYİZ

Eğitim sistemi ile birlikte öğretmen yetiştirme ve arama konusunda da çıkmaza girildiğini belirten Karaçorlu, “Öğretmenlik mesleğini cazip hale getirecek, bu mesleğe itibar kazandıracak öğretmenin toplumda statü olarak daha da üst kesimlere taşıyacak öğretmenin özlük haklarını iyileştirecek ciddi bir adımın atılmadığını her yıl sadece öğretmenler gününde öğretmenlere göstermelik iltifatların yapıldığını, sırtının sıvazlandığını ‘senin öneminin farkındayız’ denerek verilen sözlerin tutulmadığını çok iyi bilmekteyiz. Değerli basın mensupları, saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım iki yıldan beri gündemde olan öğretmenlere verilecek 3600 gösterge sözü ne yazık ki henüz hayata geçirilemedi. Bunun yanında yine öğretmenlik meslek kanunlarıyla henüz ciddi bir çalışmanın yapılmadığını da görmekteyiz. Bütün bunların aksine ne yazık ki birçok ilimizde birçok okulda veli ve öğrenciler tarafından öğretmenlere yönelik şiddet hareketlerini üzülerek izlemekteyiz. Öğretmen arkadaşlarımız bu saldırılar karşılığında maalesef savunmasızdır. Öğretmenlik onur ve gururu maalesef artık ciddi manada erozyona uğramıştır” diye ifade etti.