Öğrenciler Camiyle Buluştu

Okul Cami Buluşması’nda start Harput’ta verildi.

Öğrenciler Camiyle Buluştu

Gençlerin camiye ilgisini arttırmayı hedefleyen Diyanet’in Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü “Okul Cami Buluşması”nda start verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa imzaladığı proje hayata geçirildi.

Gençlerin camiye ilgisini arttırmayı hedefleyen projenin startı Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin programıyla verildi.

Harput Ulu Camiinde düzenlenen programa AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim Halil yaptığı konuşmada projenin öneminden bahsederek ‘’Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ İl Müftülüğü arasında Cami Okul buluşması ve Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam hatip Lisesinde öğrenim gören 80 hafız olan 120 erkek öğrencimizi Harput Ulu Camisinde değerli milletvekillerimiz ve il milli eğitim müdürlüğü, öğrencilerimiz ve halkımız kralbet ile buluşmuş olduk gelen, katılan herkese çok teşekkür ederim‘’ dedi.

Diyanetle ortaklaşa yürütülen projeyle gençleri camilerle buluşturduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, "Bugün Cuma namazını Harput Ulu camisinde siz değerli gençlerimiz ve öğrencilerimiz ile kıldık. Ben söze şöyle başlayayım Elazığ Müftülüğümüzün hazırlamış olduğu okul cami adlı bir proje çerçevesinde bu gün Harput Ulu Camisinde projemiz başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu çok çok güzel bir proje müftü bey hocam bizimle birlikte bu projede ortağız. Tabi ki camilerde bizim okullarda bizim okul ve camilerde bizim eğitim kurumlarımız" diye konuştu.

"MANEVİYATLI BİR NESİL YETİŞSİN"

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da projeyle dini derslerin camilerde verileceğine dikkat çekti. Sarıkaya konuşmasında şunları söyledi: "Harput tarihimizin temel taşlarında biridir. Harput’un değeri sadece Elâzığ için değil bütün Anadolu toprakları için önemlidir. Bu anlamda böle bir yerde bu projenin startını vermemizin bir anlamı oluyor. Güzel bir başlangıç olsun. Milli eğitim bakanlığı ile diyanet işleri başbakanlığımız arasında eğitimde birliktelik projesi çerçevesinde başlayan bu çalışma üst düzey alı9nan kararlar sonucu uygulanıyor. Projenin amacı okul ile cami, öğrenci ile cami, öğretmen ile cami, imamla okul beraber olsun sadece okulda verilen fen ilimleri değil aynı zamanda dini ilimlerde camilerde ziyaret edilerek alınsın istiyoruz. İmam hatip liselerimiz için ise camilerde uygulama önemi taşıyor. Mahallemizdeki camilerle okullar bütünleşsin. Din ve fen ilimleri birleşmediği zaman tek taraflı yetiştiriliyor. Öğretmen ve imam bu vatanın bir ferdi olarak birlikte olabilmeli. Düşüncemiz ortaokul ve lise öğrencilerimiz din derslerinde uygulamalı olarak en yakın camide hocamızla birlikte anlaşarak yılda en az iki defa dersini yapsın. Böylelikle liseden mezun olan bir öğrencimiz 20 defa camiye gelmiş, hocayla görüşmüş, namaz kılmış, abdest almış olacak. Maneviyatlı bir nesil ahlaklı bir gençlik olsun. Biz buna benzer projeler yapmazsak bazı gençlerimiz dinden habersiz olduğu zaman ya bağımlı kurbanı oluyor ya terör örgütlerine maalesef malzeme oluyor ya da caminin kapısını açmayan bir insan olarak yetişiyor. Bu doğru bir şey değil. Yanlış çevrelere gitmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Hem bağımlılıktan kurtarmak hem de yanlış çevrelere gitmenin önüne geçmek açısından düşünüce bizim bu yaptığımız biraz sosyal koruyucu hekimliktir."

Program daha sonra öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 18:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137