Öğrenciler Dikkat! Sınav Öncesi Bonus Hoca Uyardı

LGS ve üniversite sınavı öncesi öğrencilere seminer vermek için Elazığ’a gelen “Bonus Hoca” olarak bilinen Süleyman Beledioğlu medya gurubumuzu ziyaret etti. “Biz hep duyardık gakkoşların sıcak olduğunu, duyduğumuz kadarda varmış” diyen Bonus Hoca, Elazığ’ı çok temiz bulduğunu ve çok şaşırdığını söyledi.

Öğrenciler Dikkat! Sınav Öncesi Bonus Hoca Uyardı

TRT ekranlarında eğitim alanında yaptığı programlarla adından sıkça söz ettiren ve öğrencilerin gönlünde taht kuran Eğitimci Yazar Bonus Hoca olarak bilinen Süleyman Beledioğlu medya gurubumuzu ziyaret etti.

Elazığ’a sınav öncesi öğrencilere motivasyon vermek için gelen Beledioğlu medya grubumuzu gezerek, çalışmaları yerinde inceledi.

Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’la da bir süre sohbet eden Beledioğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BELEDİOĞLU: TÜRKİYE’DE ÇOK AZ KENTTE BUNU GÖREBİLİYORSUNUZ

Bonus Hoca Beledioğlu, “Hep duyardık gakkoşların sıcak olduğunu. Tabi çok hoş. Biz havalimanına indiğimizden beri çok güzel bir atmosferle karşılaştık. İşte bizim insanımızın güzelliği de bu. Karşılamayı bilir, uğurlamayı bilir, hatır sinaştır. Şehri çok düzenli ve tertipli buldum. Hatta birazda şaşırdım. Çünkü Türkiye’de çok az kentte bunu görebiliyorsunuz. Orada ilk aklıma gelen fazla göç almadığı düşüncesi oluştu üzerimde. Güzel ağaçlı, yeşil, yaşanası bir kent açıkçası. Herkesin de gelip görmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

BELEDİOĞLU: KONSANTRASYON DEDİĞİNİZ ŞEY BİR SÜKÛNET İSTER

Ayağının tozuyla Elazığ’a gelen Beledioğlu, “Bu söyleyeceğim çok çok önemli; sabahleyin kalktıklarında kendileri için bir dua etsinler bir de rakipleri için iyi temenni de bulunsunlar. İnsanı en çok yatıştıran şey nedir biliyor musunuz? Karşınızdaki için de iyi temenni de bulunmaktır. ‘Allah’ım bugün sınava hazırlanan herkesin emeklerini boş çıkarma’ dersin. Bu insanın iyi hissetmesini sağlar. O zaman insanlara daha iyi bakıp onu rakip görme değil de arkadaş gibi gördüğünde rahatlayacak ve sınava daha güzel hakim olacak. Sonra Okulun bahçesinde gittiklerinde okulun önündeki kalabalıktaki sohbetlerden uzak dursunlar. Salona girdi mi önündeki ve arkasındakiyle asla konuşmasın. Konsantrasyon dediğiniz şey bir sükûnet ister. Sadece sınavda yapacaklarını ve yaptıklarını düşünsünler. Kimseyle konuşmasın. Sonra sınav başladığında sakın kiptaçığı acele panik bir şekilde değil. Önce derin nefes alıp dikkatini toplayıp yavaşça önce hocaları tarafından ve kendisi tarafından belirlenen süreden çok yavaş temkinli bir şekilde başlaması gerekir” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 21:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137