Öğrenciler İçin “Edebiyat Sokağı”

Öğrencilerin teneffüslerde ve boş vakitlerinde kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla Hankendi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde edebiyat sokağı oluşturuldu.

Öğrenciler İçin “Edebiyat Sokağı”

Oğuz Atay’dan, Adalet Ağaoğlu’na; Sait Faik Abasıyanık’tan, Lale Müldür’e; Peyami Safa’dan Cemil Meriç’e kadar, Türk edebiyatının birbirinden usta kalemlerinin eserlerinden oluşan Edebiyat sokağı, Hankendi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Hankendi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin teneffüslerde ve boş vakitlerinde edebiyat dünyasının bir birinden eşsiz yazarlarının kaleme aldığı kitapları okumaları için Edebiyat sokağı oluşturuldu.

SİNANÇ: ÇOCUKLAR BU KONUDA GÖNÜLLÜLER

Hankendi Çok Programlı Anadolu Lisesi  Müdürü Sedat Sinanç, “Uygulama açısından bir ilk. Bizim öğrencilerimiz teneffüs zili çaldığında büyük bir çoğunlukla bu havalarda dışarı çıkmak yerine gelip bu sokakta kitap okuyarak edebiyat sokağını tercih ediyorlar. Tabi bu sokak bizim için bir ilk. Diğer dersler açısından da yabancı dil, tarih, coğrafya sokakları da hazırlanıyor. İnşallah onlar da bittiğinde daha etkili farkındalık olacak. Sağ olsunlar çocuklar bu konuda gönüllüler. Bu sokağı çocuklarımızla beraber edebiyat zümresi hazırladık. Bize düşen sadece yardımcı olmak oldu. Okuma önemli. İlin, Milli Eğitimin projesi var. “Elazığ Her Yerde Okuyor” onunla paralel yürüyen bir proje. Bir de zaten duvardaki yazılardan da görüyorsunuz okumak anlamanın ilk şartı. İyi anlaşabilmek için iyi okumak lazım. Çocuklarımızda sağ olsunlar bunun farkındalar. Bu bizim için yeterli bir şey diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 20:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137