Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ile bir araya geldi.

Müdür Gürtürk’le bir araya gelen okul yönetimi ve öğrenciler; yaşayan okul projesi kapsamında hazırladıkları 4 ana başlıktan oluşan “Önce selam sonra kelam, söz bende, temiz çevre ve milli kültürümüzü yaşatma” projelerini sundular.

Projelerini sunan minikler daha sonra Müdür Gürtürk ile unutulmaya yüz tutmuş el el epenek oyununu oynadılar.

Müdür Gürtürk oyundan kırık not aldı.

“BU ÇALIŞMA ÖRNEK OLSUN VE TÜM OKULLARIMIZDA YAPILSIN”

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, projelerin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımız bizi sağ olsun geçmişe götürdüler bizim çocukluğumuzda oynadığımız oyunu oynadık ben kendilerine çok teşekkür ederim. Eğitim öğretim bütünlük arz etmektedir onun için çocuklarımızı öğrenirken aynı zamanda eğitiyor da bu iki proje birlikte gidiyor bu projeyi hazırladıkları için okul idaremize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum bu çalışma örnek olsun ve tüm okullarımızda yapılsın” ifadelerini kaydetti.

“DERSLER ÇOCUKLARIN AKILLARINDA AZ KALIYOR AMA EĞİTİMİN SÜREKLİLİKLERİ VAR”

Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Hüseyin Avni Akman ise, hazırladıkları projelerle ilgili bilgi vererek, “Yaşayan Okul’ parolasıyla dört alt başlıkta projeler hazırladık bunların bir kaçını yıllardır uyguluyoruz bu projeleri uygularken diğer projeleri de bünyemize dahil ederek, diğer okullarımıza da yaymak istedik dersler çocukların akıllarında kalan az şeylerden biri ama eğitimin süreklilikleri var bu çocuklar bu projelerle ilerde meslek sahibi olduklarında kendilerinde bunu hissedecekler ve kendisinden sonra gelecek nesillere de bunları aktaracaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından temiz çevre projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.