Şehit İlhanlar üzerinde bulunan bir yurtta sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı.

Bir yanda öğrenciler, bir yanda zabıta ve polis, bir yanda da yurdun eski ve yeni sahipleri, avukatlar…

BAKIR: BİZİ DOLANDIRDILAR

Yurdun satışını yapan Yasin Bakır’ın iddiasına göre, karşı taraftan alacaklarının tamamını alamadığı, karşı taraftan alacaklar alınmadığı için de yurdun tahliyesini yapmadıklarını söyleyerek, “Biz bu yurdu sattık. 8 milyon karşılığı. Bu adamlarla bir protokol yaptık. Bu protokole dayalı olarak ta tapuyu verdik. Ancak bunlar 1 milyon 300 bin lira bir ödeme yaptılar. Ardında ödeme yapmadılar. Bizi dolandırdılar. Gittiler bu arada tahliye davası açtılar. 3 tane tahliye davası açtılar ve 3’ünü de kaybettiler. Niye kaybettiler? Çünkü yurdun ödemesini yapmadılar bize. Dolandırdılar bizi. Bu arada Avukat Ergün Göl’de kendi eliyle yazdığı protokolde imzası da olmasına rağmen hala yanlış, hukuku adaleti yanıltıyor. Milli Eğitimini yanılttı, Vali’yi yanılttı. Böyle bir duruma geldi bu iş. Şimdi bu öğrenciler hepsi ücretini ödemiş ve eğitim öğretim yılına kadar bunların ücretleri alınmış. Öğrencilerimizin bir şikâyeti yok. Hepsinin de hizmeti veriliyor. Fakat bu adamlar yurdu mühürleme kararı alıyor” dedi.

İki taraf arasında yaşanan anlaşmazlıkta arada kalan Elazığ’a Üniversite okumak için dışarından gelen öğrenciler oldu.

AVUKAT: BU HUKUKİ BİR MESELE

Karşı tarafın avukatı değerlendirmelerde bulunarak, “Bu hukuki bir mesele. Bu tartışılacak bir şey değil. Provoke ediyor çocukları”diye kaydetti.

Yurda ödemelerini yapmış olan öğrenciler, şaşkın şaşkın durumun kendi lehlerine sonuçlanmasını bekledi.

Çalışanlarda duruma tepki gösterenler arasında yerini aldı.

PERSONEL: 28 GÜN BİZE MÜSAADE EDEMEDİNİZ Mİ?

Çalışan personellerden biri, “Biz burada 5-6 tane personel maaş talep etmedik. Bir şey talep etmedik sadece bu öğrenciler mağdur olmasın diye çabaladık. 28 gün bize müsaade edemediniz mi? Nasıl bir vicdan bu? Bu uyuyan öğrencileri nasıl uyandırıyorsunuz. Bunlara gelecek teslim edeceksiniz. Bunlar nasıl geleceğe sahip çıkacaklar?” ifadelerini kullandı.

Sınavı olan ve gidecek yerleri olan öğrenciler, uzun süre kapı önünde bekleyip, olumlu bir karar çıkmasını bekledi.

Zabıta kapatmak zorundayız dedi, yurt sahibi çıkmam dedi, ellerinde valizleriyle bekleyen öğrenciler ise, şaşkınlıkla olayı izledi.

Gerginlik saatler sürdü.

Uzun bekleyiş ortamı daha da gerdi.

AVUKAT: VALİLİK BÖYLE BİR İŞLEM YAPIYORSA BUNU KENDİSİNİN YAPMASI LAZIM

Devreye Yurt sahibi Yasin Bakır’ın avukatı girdi ve öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini yetkililere bildirerek, “Burada normalde 12 tane öğrenci var. Bu 120 tane öğrencinin kanun gereğince işlem yapılmadan önce Elazığ ilindeki başka bir yurda gönderilmesi lazım. Barınma ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Başvurmaktan ziyade valilik böyle bir işlem yapıyorsa bunu kendisinin yapması lazım. Burada Yasin beyin mağduriyetini bir kenarı bırakıyorum. Önce öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi lazım. Ben diyorum ki burada ne kadar öğrencilere ilişkin kişisel eşya varsa, yurt yetkilisinin kendi şahsi eşyası varsa bunları biz teslim etmeliyiz”ifadelerini kullandı.

Konuşmalar, tartışmalar uzun süre devam etti.

Uzun tartışmanın ve bekleyişin ardından öğrenciler tahliye edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararıyla yurt kapatıldı, kapıya mühür vuruldu 120 öğrenci, ellerinde valizleri, nereye gideceklerini bilmez durumda, yurtsuz kaldı.

VİDEO: