Öğretmenevi Yenilenmeye Devam Ediyor

Elazığ Öğretmenevinde yapımı tamamlanan çok amaçlı kullanılacak olan Hazar salonun açılışı gerçekleştirildi.

Öğretmenevi Yenilenmeye Devam Ediyor

Gerçekleştirilen açılışa TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İlçe Belediye Başkanları, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Öğretmenevi Müdürü Atilla Yılmaz göreve geldiği ilk günden beri yenileme çalışmaları için çaba gösterdiklerini belirterek bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Öğretmenevinde yeni bir kadro oluşturulduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş’da, çalışmaların aralıksız devam edeceğinin vurgusunu yaptı.  

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz öğretmenevi binasının en eski tarihi binalardan biri olduğuna değinerek, “İki yıllık süre içerisinde burada birçok değişiklikler yapıldı. Başta öğretmen evi müdürümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim Elazığ Belediyesi olarak bu bölgede planlarımız var. Öncelikle öğretmen evi ile valilik arasındaki bütün binaları yıkıp dev bir kent meydanı yapacağız. Dolayısıyla öğretmenevinin o tarihi misyonu daha çok ortaya çıkmış olacak. Bir ileriki aşamasında alternatif yol çalışmaları yapacağız. Gazi caddesi de trafiğe kapatılacak ve tamamen bir yaya sirkülasyonu olacak. Gazi caddesi trafiğe kapatıldıktan sonra burada yapılacak kent meydanıyla Zübeyde hanım caddesindeki sağ ve sol taraflarda yapılan yeşil kuşaklarla buradan kültür parka ulaşma imkanı olacak” ifadelerini kullandı ve Elazığ’da yaşam merkezlerinin artıkça yaşam kalitesinin de artacağını belirtti.

Öğretmenlere seslenen Milletvekili Ejder Açıkkapı da, “Biz inanıyoruz ki öğretmenlerimiz böyle nezih ortamlarda daha güzel ortamlarda daha öğrencilerini daha güzel geleceğe hazırlama imkânı bulacaklardır. Özellikle ben hocalarımdan böylesine güzel bir programda, hizmet verecek bu binada öğrencilerimizle ilgili daha fazla kafa yormalarını istiyorum. Çünkü Elazığ’da biz istiyoruz ki öğrencilerimiz çok daha başarılı sonuçlar alabilsinler bu konuda bizler milletvekilleri olarak her daim yanınızda olacağız. Gerekli ne varsa onları sağlamaya yönelik sizlerin yanında olacağız” diyerek Elazığ’ın her alanda gelişmesi için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137