Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Birinci Sıra Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir, adalet sarayı önünde yaptığı açıklamada; Elazığ’daki MHP’nin itiraz süreci hakkında bilgi verdi.

 

DEMİR: CUMA NAMAZINDAN SONRA MÜRACAATIMIZI YAPACAĞIZ

Süreç hakkında bilgi veren Oğuzhan Demir, Cuma günü il seçim kuruluna gideceklerini belirterek, 24 Haziran erken genel seçim sonuçlarına yapmış olduğumuz itirazlar Ağın ilçemiz haricindeki 9 ilçe hakimleri tarafından reddedilmiş, merkezde büyük oranda reddedilmiş, sayım kararı verilen toplam oran ise normal tutar, geçerli oyların %4’ü, 5’i civarında bir oy saydırılmış ki buda sonucu değiştirebilecek bir durum içermemektedir. Bizim talebimiz adaletli, şaibesiz bir seçimin var olabilmesi için seçilmiş arkadaşımızın gerçekten halkın vicdanında da seçildiğine dair her hangi bir şaibe olmadan Elazığ halkını temsilen Milletvekilliğini rahatlıkla yapabilmesi için sandıkların tekrardan açılıp, yekpare olarak Elazığ tepeden tırnağa tüm sandıkların sayılması yönünde talebimiz vardır. Bu bugün itibariyle büyük oranda reddedilmiş ama yarın Allah nasip ederse Cuma namazımızı kılıp, Cuma namazımız sonrasında dostlarımızla, arkadaşlarımızla, avukatlarımızla beraber yine Elazığ Adliyesi önünde toplanıp müracaatımızı yapacağız. Mücadelemiz yarın İl Seçim Kurulu’nda tekrar sayılması için müracaatlar devam edecek. Orada da reddedilir, Elazığ’daki siyasi irade oraya da baskı yapar reddederse Yüksek Seçim Kurulu’nda hakkımızı arayacağız. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

DEMİR: ELAZIĞ’DA İTTİFAK OLARAK 5 – 0 YAPAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

Cumhur ittifakının 5 – 0 yapamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Oğuzhan Demir, “Biz burada şunu canı gönülden söylüyoruz; biz Cumhur İttifakı’nın 5-0 olamamasının üzüntüsünü yaşayan bir siyasi hareketiz. Biz 2 aydan fazla Cumhur İttifakını başarılı kılabilmek için elimizden gelen gayreti gösterip, sözümüzde durmuş, kendimizi ispat etmiş bir siyasi hareket ve adaylarız. Seçim sonucu kesinleşmeden, ittifak ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1 Milletvekilinin akıbeti belli olmadan davul, zurna çaldırmak zannedersem ittifakın ruhuna aykırı hareket etmenin daniskasıdır” ifadelerini kullandı.

 

DEMİR: AÇTIRIN SANDIKLARI SAYALIM

Oğuzhan Demir, “Bizim talebimiz seçimlerin en adil şekilde yapılıp, adaletle sonuçlanmasıdır. İsminde Adalet ve Kalkınma Partisi yazan, adaleti ön plana çıkaran, Elazığ’daki AKP’li yetkililere ve Milletvekili olduğunu iddia edenlere sesleniyorum. Yüreğiniz varsa açtırın sandıkları, sayalım. Siz kazanırsanız sizi ilk tebrik eden ben olurum, biz oluruz. Çünkü bizim için fark etmiyor. Cumhur İttifakı’nın içindeki bir vekilin hangi partiden olacağı bizim için fark etmiyor. Ama sizin için fark etmiş ki, 5-0 dediğiniz sonuçta o 1 vekili Gürsel Bey’e mi çaldırdınız o davul zurnayı? Yoksa Oğuzhan Demir’in elinden gasp ettiğiniz Milletvekilliğini aldığınız için mi çaldırdınız. Bunu da çıkın açıklayın. Biz halen daha 5-0 alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz onun mahcubiyetini yaşarken, davul zurna çaldırmak hangi törenin, hangi edebin göstergesidir. Bunu da bir anlayalım. Nasıl bir ittifak varmış, bu ruh nasılmış bize göre bellidir. Siz ne anlamışsınız bunda onu da biz anlayalım” dedi.

DEMİR: MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ

Oğuzhan Demir, “Şunu unutmayın, Bozkurtlar ayağa kalkmıştır. Bozkurtların nefesi ensesindedir. Biz hakkımız olanı her türlü mücadele pahasına söke söke alacağız. Bugün sosyal medyada seçim kesinleşti, 4-1 diye yayın yapanlar daha kesinleşmiş bir şey yok. Yarına ikinci itiraz hakkımız var yapacağız, Elazığ’ın siyasi iradesi müsaade etmezse bunun Ankara’sı var, Allah’a şükürler olsun bizim arkamızda dağ gibi Sayın Devlet Bahçeli var. Biz sahipsiz değiliz, bu dava sahipsiz değil. AKP’li vekillere ve yetkililere tekrar sesleniyorum; gelin bu töhmeti üzerinizden kaldırın. İki satırlık yazı yazsanız veya yol verseniz yarın Elazığ’daki tüm sandıklar açılacak ve bu seçimin üzerinden bir Milletvekilliğini etkileyecek şaibe ortadan kalkacak. Bizim de talebimiz budur. Hakkımızsa alalım, hakkınızsa sizi ilk tebrik biz edip, Allah hayırlı uğurlu etsin deyip size destek olalım. Yarın Cuma namazından sonra buradayız Allah nasip ederse avukatlarımızla beraber müracaatımızı yapacağız, adaletin, hukukun adaletle hükmetmesini bekleyeceğiz ve mücadelemizi sonuna kadar da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.