Elazığ’da meydana gelen depremin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Kantin İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat’ın ilk durağı, hasar gören ve yıkımına başlanan okullar oldu.

Daha sonra Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top’u ziyaret eden Okan Fırat, depremden sonra esnafın durumu ile ilgili bilgi aldı.

TOP: BEN BU ÜLKENİN BİR FERDİ OLARAK GURUR DUYUYORUM

Başkan Cebrail Top, “Türkiye genelindeki oda başkanlarımız olsun, diğer sivil toplum örgütlerimiz olsun hepsi bizim bu yaralarımızı sarmak için gelmişlerdir. Ben bu ülkenin gerçekten bir ferdi olarak gurur duyuyorum. Gerçekten tüm sivil toplum örgütleri olsun, bakanlarımız olsun, milletvekillerimiz olsun acılarımızı paylaştılar. Ayrıca çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kantin İş Sen genel Başkanı Okan Fırat’ın bir başka durağı Elazığ Esnaf Odaları oldu. Fırat ve beraberindekileri Başkan Vekili Ramazan İnce karşıladı.

Okan Fırat Ziyaretlerine Elazığ Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik ile devam etti.

ÇELİK: KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Çelik, “Kantin İş Sendikası genel başkanımız teşrif etmiştir. Yönetimiyle beraber. Kendilerine teşekkür ederim. Geldiklerinden dolayı memnun olduk. Çünkü esnaflara sahip olmaları lazım. Onun için kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kantin İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat’ın Elazığ’daki Akpınar Mahallesinde kurulan çadırları ziyaret etti.

Kantin İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat ve beraberindekilerin Elazığ’daki son durağı Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk oldu.

FIRAT: ESNAFIMIZA DESTEĞİNİ İSTEDİK

Ziyaretleri sonrasında değerlendirmelerde bulunan Kantin İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat, “Teşkilat mensubu yönetim kurulu üyelerimizle birlikte esnaf ziyaretleri yaptık. Yıkılan okullarımıza gittik. Mağdur olan üyelerimizle bire bir konuşma şansımız oldu. İl Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret ederek esnafımıza desteğini istedik. Ve vereceği konusunda da bilgilendirmesini yaptılar kendileri. Ayriyeten teşekkür ediyoruz. Esnafımız mağdur. Yıkılan okullarımız var. Birleştirilen okullarımız var. Bunlarla alakalı tüm kamu ve kuruluşlarıyla görüşmelerimizi sağladık. Gerçekten hepsinin bize karşı olan desteği ve ilgisinden dolayı da teşekkür ediyorum. Biz Türkiye çapında tüm kantin işletmeceleri, işveren sendikası olarak teşkilat mensupları adına Elazığ’ın her zaman yanındayız” diye konuştu.