“Okul Cami Buluşmaları”nın Dördüncüsü Başladı

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Okul Cami buluşmalarının açılış programında konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Batının maddeye dayanan bir üstünlüğü olduğunu, dünyaya yeni bir anlayış getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Okul Cami Buluşmaları”nın Dördüncüsü Başladı

Elazığ Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü 'Okul-Cami Buluşmaları'nın dördüncüsü Çatalçeşme Camisi'nde başlatıldı.

Şehit Feyzi Katar İmam Hatip Ortaokulu ve Çatalçeşme İMKB Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış programına ayrıca Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de katıldı.

SARIKAYA: GENÇLERİMİZ NEDEN BÖYLE DİYE ŞİKÂYET ETME HAKKIMIZ YOKTUR

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, “Bir kelime-i şehadetin manasını bilmeyenler, mihrap nedir? Bunları bilmeyenler Cami’nin müştemilatından bile haberi olmayanlar için değerli öğretmenlerimizden, Din dersi öğretmenlerimizden özellikle isteğimiz, Sayın Valimizin önderliğinde ve onun himayelerinde en yakın okullar ve yakın Camilere gelerek din dersinin mutlaka Camilerde de yapmalarını sağlamalarıdır. Din dersi hocalarımızdan ve imam hatipteki meslek dersleri hocalarımızdan isteğimiz bu. Yoksa hiç birimizin gelecekle ilgili, çocuklarımız, gençlerimiz neden böyle diye şikayet etme hakkımız yoktur” dedi.

SARIKAYA: ÇOCUKLARIMIZIN BİLGİ YERİ OKULUN YANI SIRA CAMİ OLMALIDIR

Sarıkaya, madde bağımlılığı ve teröre karşı panzehirin okulun yanında cami, “ Uyuşturucuya karşı, teröre karşı her türlü bağımlılığa karşı tabiri caizse panzehir okulun yanında camiidir. Öğretmenin yanında din görevlisidir” diye konuştu.

KALDIRIM: ÜLKEMİZE FAYDALI OLMANIZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Program katılan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmasında, “Gelecek adına topluma, millete, anne, babanıza, ülkemize faydalı olmanız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi burada yapılması gereken; hem mananen hem ruhen beslenmeniz, ahlaklı birer birey haline gelmeniz, topluma faydalı, insanlığa faydalı ve Peygamber Efendimizin belirttiği gibi insanlığa en faydalı köşe topuma, insanlığa faydalı olandır. Bu perspektiften ve bu anlayışla yetişmeniz. Öncelikle birer ahlaklı birey olmanız, ahlakla donaltılmanız onunla müzeyyen olmanız sonrada dünyaya iyi yetişmiş, mesleğinde en iyi olmuş, sadece ailenize ve Elazığ’a, Türk toplumuna değil, insanlığa hizmet edeceğiniz bir birey haline gelmeniz arzumuzdur” diye kaydetti.

KALDIRIM: YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRMEMİZ GEREKİYOR

Bugün batı medeniyetinin bir maddeye dayanan bir üstünlüğünün olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, “Bugün kısmen batıda gördüğümüz üstünlük, Batı medeniyetinin üstünlüğü maddeye dayanan bir üstünlüktür. Dolayısıyla maddeyi önleyen, maddeye değer veren, insana madde gözüyle bakan, onu maddeleştiren, metaryelleştiren ve bu hale getiren bir anlayış, bununda çok uzun süreli olamayacağını görüyoruz. Bunu neden söyliyorum, sadece kendine çalışan, hizmet eden, huzuru, güveni için çalışan toplumların diğer insanları sömürdüğüne şahit oluyoruz. Dolayısıyla toplum olarak aslında Dünyaya yeni bir anlayış getirmemiz, yeni bir bakış zaviyesi getirmemiz, yeni bir medeniyet inşa etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137