Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazar seferberliğinde okul müdürlerine düşen görevler, düzenlenen toplantıda anlatıldı.

Toplantıda okuryazar oranlarından bahsedilerek, “Toplam okuryazar oranlarına baktığımızda ilçe bazında Alacakaya okur yazar oranı yüzde 94,18, Arıcak yüzde 92,57, Ağın yüzde 93,99, Baskil yüzde 88,70, Karakoçan yüzde 91,91, Keban yüzde 92,74, Kovancılar yüzde 92,46, Maden yüzde 91,59, merkez yüzde 94,84, Palu yüzde 91,92 ve Sivrice yüzde 88,63’tür” denildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda okul müdürlerinin seferberliğe yapacakları katkı ve görevleri görüşüldü.

“BU KONUDA HASSASİYET GÖSTERMELERİNİ İSTİYORUZ”

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, okuma yazma bilmeyenlere seslendi ve açılacak olan kurslara kayıt yaptırmalarını istedi.

Gürtürk konuşmasına şöyle devam etti: “Okuma yazması olmayan tüm kişilerin okul müdürlüklerimize, halk eğitim merkezi müdürlüğümüze ve muhtarlıklarımıza kayıt yaptırmaları konusunda bekliyoruz. Tüm okur yazar olmayanların bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Buna kayıt yapma konusunda Elazığ’da tüm okul müdürlüklerimizi görevlendirdik. Saha çalışmalarını yapıyoruz. Elazığ’da okur yazarlık oranını sayın valimizin başkanlığında ve direktifleri doğrultusunda da bu çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Elazığ’da okur-yazar kalmayana kadar bu eğitimlerimiz devam edecektir. Tüm okuma yazma bilmeyen kişilerimizin bu okullarımıza müracaat etmeleri ve buraya kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtiyoruz.”